Aktuelt

Aktuelt

Oslo vant Årets lokale klimatiltak 2021

Med en veileder for hvordan få på plass et klimabudsjett, gikk Oslo til topps i konkurransen "Årets lokale klimatiltak2021". På de neste plassene fulgte Arendal, med tiltak for el-fritidsbåter og Trondheim med nye utslippsfrie løsninger for bygging og bruk av bygg.

På bildet fra venstre: Julie Indstad Hole som tar imot prisen på vegne av Trondheim kommune, Ragnhild Hammer ,klima- og miljørådgiver i Arendal kommune; Astrid Ståledotter Landstad Klimarådgiver hos Klimaetaten i Oslo kommune; Heidi Sørensen,direktør i klimaetaten i Oslo kommune, finansbyråd Einar Wilhelmsen, byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav i Oslo kommune. Foto: Zero

Norsk teknologi skal testes for produksjon av flytende havvind

Aker Solutions AS skal sammen med Iberdrola, Olav Olsen og andre selskaper fra Norge, Spania og Danmark teste ut en ny løsning for flytende plattformer for vindkraft. Partnerne i Flagship-prosjektet har som mål å få bygget en pilotversjon som kan installeres og testes utenfor Karmøy.

Bilder viser OO Star Wind Floater. Bilde: Flagship

Energigjenvinningsanlegget ved Elkem Salten er åpnet

– Det nye energigjenvinningsanlegget ved Elkem Salten, utviklet sammen med våre partnere i Kvitebjørn Energi, finansieringspartner Nordea og med økonomisk støtte fra Enova, styrker ytterligere vår evne til å produsere silisium og ferrosilisum med lavest mulig fotavtrykk og ressursbruk, sier Helge Aasen, konsernsjef i Elkem.

 Statsminister Jonas Gahr Støre sto for den offisielle åpningen av energigjenvinningsanlegget ved Elkem Salten. Foto: Elkem

Skal lagre vindmølleelektrisitet som varme

Nordjyllandsværket AS i Danmark har inngått en avtale med norske Kyoto Group om etablering av et termisk batteri som kan omdanne elektrisitet fra vindmøller og lagre det som varme.

Koyto Groups demonstrasjonsanlegg. Illustrasjon: Friis & Moltke

Skal sikre bedre lademuligheter på byggeplasser

Utleieselskapet Ramirent og energiselskapet BKK har nå inngått en nasjonal samarbeidsavtale som skal sikre bedre lademuligheter på byggeplasser. – Dette vil gjøre norske byggeplasser enda mer miljøvennlige, sier Per-Arne Eliassen i Ramirent.

Foto: Raminrent

Første havgående fiskebåt på hydrogen

Det norske rederiet Loran vil utvikle et grønt og innovativt fiskefartøy som reduserer fossilt drivstofforbruk med over 40 prosent. Det vil også bli klargjort for framtidig nullutslippsdrift. Det har aldri blitt gjort før.

Lorans grønne og innovative fiskefartøy vil redusere det fossile drivstofforbruket med over 40 prosent. Enova støtter fartøyet med 92,5 millioner kroner. Ill: Skipsteknisk

NVE vil utrede prising av fjernvarme

NVE vil utrede om prisen på fjernvarme bør fristilles fra strømprisen. I et brev til Olje- og energidepartementet orienterer NVE om at de vil utrede forslag til fremtidig regelverk for fjernvarme.

Fjernvarmerør. Foto: Istockphoto

22 selskaper strømmet til for å styrke klimaambisjonene

Strakstiltakene er eiendomsbransjens viktigste grønne forpliktelser, og nylig ble 2.0-versjonen lansert. – Hele 22 selskaper har signert knappe to uker etter lansering, sier en begeistret daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

Foran fra høyre: Direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, og daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev er glade for at 22 eiendomsselskaper har signert strakstiltak 2.0, som ble lansert 2. november 2021. Foto: Grønn Byggallianse/Norsk Eiendom

Lilleakerbyen blir FutureBuilt-kandidat

Lilleakerbyen skal bli en levende og grønn bydel med bilfrie gater preget av kultur, handel, aktiviteter og gode steder for opphold. Området ligger et steinkast fra Lysaker, Norges 3. største kollektivknutepunkt, og binder sammen FutureBuilt-kommunene Oslo og Bærum.

Hovedgaten i Lilleakerbyen. Illustrasjon: A-lab/LPO

FORETAK

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR

FACEBOOK OG RSS

Tekniske Nyheter logo

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR
Stig Granås

41 35 15 70
stig@tekniskenyheter.no