Lokal spillvarme skal utnyttes til Oslo Airport City

Statkraft og Oslo Airport City  inngår et samarbeidsprosjekt om energiløsninger til Oslo Airport City, en bærekraftig næringspark på mer enn 1 million kvadratmeter med kompetansearbeidsplasser, kontorer, handel, rekreasjon, hotell og kongress.

Dette melder partene i en pressemelding.

Ambisjonen er å utvikle en bærekraftig, fleksibel og fremtidsrettet energiløsning hvor lokal spillvarme utnyttes inn på fjernvarmenettet. Det er planer om å utnytte spillvarme fra Coop inn på nettet.

 

Direktør Statkraft Varme, Svein Ove Slinde (til venstre) og Direktør i Oslo Airport City, Thor Thoeneie. Foto: Statkraft

 

Avtalen gjelder i første omgang i 5 år med mulighet for forlengelse. Oppstart for første bygg er i august 2021, da Porsche Center Gardermoen etableres med satsing på nye el-biler.

Partene vil samarbeide om å utvikle forslag til energi- og kostnadseffektive løsninger for området som sikrer en bærekraftig utvikling og der tiltak i bygg, energisystem, energiløsninger og transport bygger opp under de helhetlige løsningene for Gardermoen Næringspark.

– Oslo Airport City representerer nåtidens kanskje viktigste by- og stedsutvikling i form av flerkjernet knutepunktutbygging. Innovative, økonomisk bærekraftige og urbane kvaliteter blir kommersielle magneter og regionale «vekstdrivere» i en langsiktig satsning på kollektivbasert infrastruktur, sier Thor Thoeneie, direktør i Oslo Airport City.

 

Planlagt område Oslo Airport City. Kilde: Statkraft

OAC skal utvikle en ny bydel som ligger tett ved Oslo Lufthavn Gardermoen og Jessheim. OAC har høye ambisjoner med tanke på å utvikle en bærekraftig bydel.

– Som Europas største produsent av fornybar energi ønsker vi å bidra til en bærekraftig og energieffektiv utvikling av fjernvarme i nye, spennende områder som Oslo Airport City, sier Svein- Ove Slinde, Direktør i Statkraft Varme.

Kjølebehovet dekkes med frikjøling

Samarbeidsavtalen innebærer at Statkraft skal utvikle og levere en bærekraftig, fremtidsrettet og fleksibel energiløsning for området. Dette blant annet gjennom utvikling av ett lavtemperatur fjernvarmenett som gir mulighet for bruk av spillvarme. Gjennom samarbeidet er det også ambisjon om å dekke kjølebehovet i området med fjernkjøling basert på frikjøling.

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB