Effektiviteten av Daikins luftrensere er evaluert mot luftveisvirus

Det anerkjente franske laboratoriet Institut Pasteur de Lille konkluderer fra tester at Daikins utvalg av luftrensere eliminerer mer enn 99,98 % av det humane koronaviruset HCoV-229E på 2,5 minutter

Dette melder Daikin.

▪ I henhold til tester utført i laboratoriene til Institut Pasteur de Lille elimineres mer enn 99.98 % av det humane koronavirus HCoV-229E på 2.5 minutter med Daikins luftrensere. Dette viruset er av samme familie som SARS-CoV-2, koronaviruset som forårsaker COVID-19-pandemien.

▪ Enhetene har også blitt evaluert som 99.93 % effektive mot H1N1-viruset på 2.5 minutter. H1N1 er viruset som forårsaker vanlig influensa.

▪ Dette betyr at Daikins luftrensere er et ekstra tiltak i kampen mot luftveissykdommer. Den kompakte plug-and-play-renseren kan bidra kraftig til å redusere overføring av luftveisvirus.

▪ Denne anerkjennelsen er en milepæl i planen til Daikin,- om å bli en viktig aktør innen luftrensing i Europa, Midtøsten og Afrika.

Testet effektivitet mot koronavirus

Som spesialist innen styring av luftkvalitet og som har solgt luftrensere i over 45 år, ser Daikin det som sitt oppdrag å tilby innovative løsninger. Deres luftrensere og patenterte luftrensingsteknologi (som brukes i annet Daikin-utstyr), har lenge bevist sin effektivitet mot luftforurensning, samt sesongbaserte pollen og viruser.

For å forsterke påstanden om effektiviteten av teknologien har Daikin Europe N.V. overlatt det franske laboratoriet Institut Pasteur de Lille med testing av sitt utvalg av luftrensere. Det er nå formelt bevist at Daikin-modellene eliminerer mer enn 99.98 % av det humane koronaviruset HCoV-229E på 2,5 minutter.

Institut Pasteur de Lille utførte testen med viruset HCoV-229E, som er et koronavirus nært beslektet med SARS-CoV-2. Av sikkerhetsgrunner ble ikke selve SARS-CoV-2-viruset brukt. Det faktum at de to virusene er av samme familie, er en sterk indikasjon på at Daikin luftrensere er et viktige våpen for å redusere virusoverføringsrisikoen og bidra til å bekjempe COVID-19-pandemien.

Effektiviteten til Daikin luftrensere oppnås gjennom en kombinasjon av det høyt ytende elektrostatiske HEPA-filteret, som fanger opp viruset, etterfulgt av en intens eksponering for Daikins patenterte Flash Streamer-teknologi, som eliminerer viruset.

Instituttet har også testet luftrensere for effektivitet mot H1N1-viruset som forårsaker sesonginfluensa. Under de samme testbetingelsene konkluderer Institut Pasteur de Lille fra sine studier at Daikin luftrensere eliminerer mer enn 99.93 % av H1N1-viruset på 2.5 minutter. Dette viser at disse enhetene også er veldig effektive i bekjempelse av influensa.

Luftrensing og ventilasjon er nøkkelen til sunne innemiljøer

Daikin luftrensere renser inneluft ved å sirkulere den gjennom enheten og la luften passere et mangfold av filtre og rensingsteknologier. Enhetene brukes vanligvis i boligmiljøer, små kontorer, butikker, klasserom, medisinske venterom og legekontorer. Luftstrømmen til en Daikin luftrenser er rundt 330 m³/time. Dette betyr at luftvolumet til et gjennomsnittlig rom flyter gjennom enheten flere ganger i timen.

– Testresultatene er gode nyheter for samfunnet. Akkurat når alle forbereder seg på å vende tilbake til kontoret og sitt normale liv, kan vi skape forutsetninger for å gjøre det på en tryggere måte. Daikins forpliktelse til sunne innemiljøer har resultert i en bred portefølje av luftfiltrerings- og renseprodukter. Vi bruker disse teknologiene i våre klimaanlegg-, oppvarmings- og ventilasjonsløsninger, for både små og store bygningsapplikasjoner. Vi kan i utgangspunktet hjelpe alle med å finne den rette løsningen for rent og friskt inneklima, sier M. Olivier Luminati, Prosjekt manager for ventilasjon og luftrenser som har jobbet tett med Institut Pasteur de Lille om Daikins testingsprosjekt.

Innendørs luftkvalitet

Innendørs luftkvalitet har stor innflytelse på folks ytelse og velvære. Det er mange faktorer som påvirker luftkvaliteten, for eksempel PM2.5-partikler, allergener, luftfuktighet og så videre. Daikin har anerkjent denne utfordringen allerede for lenge siden og lanserte sin første luftrenser i Japan i 1975. – Resultatene oppnådd av Institut Pasteur de Lille er et gjennombrudd for oss og samfunnet. Jeg er trygg på at Daikin kan bli referanseselskapet for innendørs luftkvalitetsstyring i EMEA-regionen, sier M. Anthony Dimou, daglig leder for Daikins luftrensingsvirksomhet i EMEA.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB