En fjerdedel av næringsbygg i Norge er omfattet av grønne "Strakstiltak"

Linstow slutter seg til Strakstiltakene som er eiendomsbransjens viktigste miljøløfte. – Strakstiltakene forplikter og gir reelle miljøgevinster, sier konsernsjef Per Mortensen. 

Dette melder Grønn Byggallianse.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å sikre grønn omstilling i næringen. Ved å signere forplikter Linstow seg til å gjennomføre ti grønne tiltak i planer og rutiner i løpet av ett år. 

– Et samlet løft for bransjen er viktig for å oppnå resultater. Linstow har i lang tid jobbet med bærekraft, både i Norge og i utlandet, sier konsernsjefen.

 

Per Mortensen, konsernsjef i Linstow, har signert De ti strakstiltakene, som er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050. Foto: Linstow

En milepæl  

Linstow er en stor utleieaktør innenfor næringslivet, og har både hotell, kontorbygg og kjøpesenter i porteføljen. Med deres signatur er en fjerdedel av næringsbygg i Norge omfattet av Strakstiltakene. 

– Linstow er en stor aktør, som eier, utvikler og forvalter eiendom både i Norge og utlandet. Alle bransjer blir i stadig større grad målt på klimatiltak og bærekraft, derfor er det viktig at dette ligger i grunnmuren til byggene enten det er kontorbygg, hotell eller kjøpesenter, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev. 

– Jeg er glad for at Linstow forplikter seg til å jobbe systematisk med bærekraft. De har også en sterk internasjonal tilstedeværelse, spesielt i Baltikum. Gjennom et sterkt miljøfokus vil selskapet kunne påvirke utenlandsk marked og utenlandske aktører, sier Administrerende direktør Norsk Eiendom,. Tone Tellevik Dahl

– Mer effektiv bruk av ressurser

Linstow er i gang med å sertifisere eksisterende bygningsmasse i henhold til BREEAM In-Use. Bedriften har vedtatt at alle nybygginger eller rehabiliteringer av kontorbygg skal BREEAM-sertifiseres som minimum «Excellent». Hele porteføljen av eiendommer skal kontinuerlig måles for direkte og indirekte klimagassutslipp.

– Vår systematiske tilnærming til bærekraft handler om samfunnsansvar og en klar ambisjon om å levere på markedets forventninger. Ved å løfte miljøhensynet i våre eiendommer og prosjekter, bidrar vi positivt både til omgivelsene og vår egen lønnsomhet, sier Mortensen.

 Eiendomssektorens veikart mot 2050 og tilhørende strakstiltak.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB