Energieffektivisering

Bergljot Tjønn fra Klimaetaten i Oslo kommune mottok Lambdaprisen under en seremoni på Bygg Reis Deg. Hun flankeres av Geir Melby (t.v.) og Torkel Wæringsaasen som begge representerer IPF. Foto: IPF Bergljot Tjønn fra Klimaetaten i Oslo kommune mottok Lambdaprisen under en seremoni på Bygg Reis Deg. Hun flankeres av Geir Melby (t.v.) og Torkel Wæringsaasen som begge representerer IPF. Foto: IPF

Har etterisolert 4 500 m2 med vegger

Årets Lambdapris går til Klimaetaten, Oslo kommune. Styret i IPF (Isolasjonsprodusentenes forening) er stolte og glade over å kunne gi prisen til Klimaetaten i landets hovedstad, både fordi etaten har tydelige klima- og energistrategier samtidig som den arbeider aktivt for å redusere klimautslippene.

Dette melder IPF.

– Oslo kommune har hatt Klimatilskuddsordningen i mange år, og i 2021 gir de ut 120 millioner kroner. Disse tiltaksmidlene brukes aktivt for å stimulere til energirenovering av ulike bygg, både privatboliger, borettslag, sameier og næringsbygg, kan vi lese i begrunnelsen til prisutdelingen.

Klimatilskuddsordningen er et viktig virkemiddel som bidrar til at Oslo kommune når sitt mål om å redusere klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030. Det er viktig, men også prisverdig at Klimaetaten i Oslo kommune tar dette så alvorlig.

– Som isolasjonsprodusenter, med produkter som utgjør viktige bidrag til løsningen på klimautfordringene, er vi selvsagt glade for at Oslo kommune har denne holdningen og at kommunen bidrar aktivt med en tilskuddsordning som fungerer i praksis, sier IPF.

Tall fra Klimaetaten viser at tilskuddsordningen har ført til etter- isolering av 4 500 m2 med vegger og 2 250 m2 med tak i forskjellige bygg i Oslo kommune i 2020. Ved å summere tilskuddene over flere år har ordningen utvilsomt vært et stort og viktig bidrag til den energirenoveringen som er utført i regi av Klimaetaten i kommunen.

 

 Lambdaprisen

Bransjeorganisasjonen Isolasjonsprodusentenes Forening (IPF) har gjennom flere år gitt ut Lambdaprisen.
IPF består av de største og ledende produsentene og leverandørene av bygningsisolasjon i Norge, og Lambdaprisen ble første gang delt ut i 2009. Prisen, som er en skulptur av kunstneren Reidar Finsrud, går til et firma, en person, forening eller andre som har utmerket seg spesielt når det gjelder:

  • Nyvinnende bruk av isolasjonsmaterialer

  • Reduksjon av energiforbruk i bygninger og installasjoner

  • Å stimulere til bruk av isolasjonsmaterialer generelt

    

FORETAK

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR

FACEBOOK OG RSS

Tekniske Nyheter logo

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR
Stig Granås

41 35 15 70
stig@tekniskenyheter.no