Energieffektivisering

HRPs Statsbyggs-team har som mål å redusere energibruket med 30 % i 570 eiendommer. Fra venstre: Karen Brusgaard, Mathias Stensland Lillevold, Thea Mørk, Henrik Olsen og Faraz Zaffar. Foto: Jan Terje Helgren Hansen<br /><br /> HRPs Statsbyggs-team har som mål å redusere energibruket med 30 % i 570 eiendommer. Fra venstre: Karen Brusgaard, Mathias Stensland Lillevold, Thea Mørk, Henrik Olsen og Faraz Zaffar. Foto: Jan Terje Helgren Hansen<br /><br />

Skal jakte på energisparing

Statsbygg har satt seg som mål å kutte C02-utslippene i sine bygg med 30 % de fire neste årene. HRP skal bistå med energisparing ved å finne de mest lønnsomme energieffektiviseringstiltakene i 570 av Statsbyggs eiendommer.

Den statlige eiendomsgiganten og HRP inngikk nylig en rammeavtale for energikartlegging og energimerking av Statsbyggs eiendommer i hele Norge, unntatt for områdene Finnmark og Troms, melder HRP. I en analyse som nylig ble gjennomført av NVE anslås det et lønnsomt energibesparelsespotensial i norske bygg på 13 TWh i året. Dette tilsvarer hele 10 % av det totale norske kraftforbruket på et år, eller hele den norske vindkraftproduksjonen i 2020. Statsbygg har som mål å kutte CO2-utslippene med 30 % innen 2025 og å halvere dem innen 2030.

HRPs Statsbyggs-team har som mål å redusere energibruket med 30 % i 570 eiendommer. Fra venstre: Karen Brusgaard, Mathias Stensland Lillevold, Thea Mørk, Henrik Olsen og Faraz Zaffar. Foto: Jan Terje Helgren Hansen

– Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven med energimerking, og å hjelpe Statsbygg med å finne kostnadseffektive og lønnsomme energieffektiviseringstiltak, og vi er stolte av å bli valgt som leverandør, sier energileder i HRP Mathias Stensland Lillevold.

Henrik Olsen, avdelingsleder på Digital og Teknisk, legger til at avtalen passer godt inn porteføljen til HRP, fordi de har tekniske ressurser med lokal tilhørighet ved sine landsdekkende avdelingskontorer. Omfanget for avtalen utgjør omtrent 1,5 millioner kvadratmeter fordelt på 570 eiendommer. Merkingen og kartleggingen skal utføres i løpet av de neste to årene, med mulighet for forlengelse utover denne perioden.

FORETAK

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR

FACEBOOK OG RSS

Tekniske Nyheter logo

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR
Stig Granås

41 35 15 70
stig@tekniskenyheter.no