Varmepumper

Ønske om komfort er med på å drive veksten for luft-til-luft-varmepumper, ifølge signaler fra bransjen, melder Novap. Foto: Novap Ønske om komfort er med på å drive veksten for luft-til-luft-varmepumper, ifølge signaler fra bransjen, melder Novap. Foto: Novap

Tidenes best halvår for luft-til-luft varmepumper

Salget av luft-til-luft-varmepumper i første halvår ble tidenes beste, med 28 prosent flere solgte enheter enn i toppåret 2019.

Dette melder Novap.

En kald vinter kombinert med høye strømpriser ga god vekst for luft-til-luft-varmepumper i første kvartal - og trenden fortsatte i andre kvartal. Totalt ble det solgt over 42 000 enheter, viser ferske tall fra Prognosesenteret.

Ønske om komfort er med på å drive veksten for luft-til-luft-varmepumper, ifølge signaler fra bransjen, melder Novap. Foto: Novap

– Analyser vi har gjort tidligere viser at det er en klar sammenheng mellom høy strømpris og salgstall for luft-til-luft-varmepumper, og strømprisene er fortsatt høye. Samtidig vet vi at utskiftingsmarkedet slår til for fullt, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.

Signaler fra bransjen peker på disse faktorene som drivere for salget:

  • Kald vinter
  • Høye strømpriser
  • Flere har vært hjemme på dagtid og ønsker høyere komfort

– Mange har brukt boligen mye mer på dagtid enn før, og kanskje tatt i bruk større deler av huset. Da ønsker man mer komfort, og installerer varmepumpe. Stadig flere vil også ha varmepumpe til komfortkjøling, sier Hagemoen til novap.no.

FORETAK

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR

FACEBOOK OG RSS

Tekniske Nyheter logo

Tekniske Nyheter AS
Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

41 64 45 27
post@tekniskenyheter.no

ANSVARLIG REDAKTØR
Stig Granås

41 35 15 70
stig@tekniskenyheter.no