Overskuddstrøm fra solceller forvarmer tappevann

Borettslaget AlmenBo Aarhus har investert i et solcelleanlegg som produserer strøm til cirka 194 boliger og 500 beboere i Aarhus i Danmark. I tillegg til å produsere strøm til stikkontaktene, brukes også solstrømmen til å varme opp tappevann.

– Anlegget er det første vi har levert, med en spesiell styring, som gir mulighet for at strøm som ikke blir brukt av beboerne blir brukt til å forvarme tappevann. På den måten bruker AlmenBo Aarhus all energien fra deres nye solcelleanlegg, og det gir god økonomi. Det er en løsning jeg kan anbefale til alle borettslag og sameier, sier adm. dir. Andreas Nyeboe fra Munk Energy AS til energy-supply.dk.

Det er Munk Energy og Bolind, som har levert anlegget som består av 600 solcellepaneler, og som kan produsere 159 kWp. – Det har stor betydning at vi selv kan bruke så mye av den strømmen vi produserer. Derfor valgte vi å gå inn i pionerprosjektet. I tillegg til at solcellene kun var en gevinst på strømforbruket, vil det nå forhåpentlig også gi en gevinst, vi kan merke på fjernvarmeforbruket, sier Jesper Holze fra Almenbo Aarhus ifølge energy-supply.dk.

Publisert: 5.7.2016

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB

Admin