Bioenergianlegget på Gjennestad er utvidet

Gjennestad videregående skole og Gjennestad Drift i Stokke i Vestfold har nå utvidet bioenergianlegget. En fliskjel på 500 kW er plassert i energisentralen sammen med en eksisterende kjel på 1000 kW.

– Den nye kjelen blir plassert i samme varmesentral som den eksisterende. Det var planlagt og forberedt for det, sier daglig leder Geir Fossnes i Gjennestad Drift til Tekniske Nyheter.

Begge kjelene er av Fröling-fabrikat og produsert i Østerike. De er levert av SGP Varmeteknikk as. – Den nye kjelen på 500 kW skal ta toppene sammen med den tidligere monterte ovnen, og gå alene sen vår, sommer og tidlig høst, sier Fossnes. – Det bør gå greit å kjøre den ned til 150 kW med god forbrenning.

Den nye fliskjelen på 500 kW på Gjennestad videregående skole. Foto: Gjennestad Drift

 

Anlegget på Gjennestad har gass som reserve og spisslast. Med den nye kjelen blir LPG-forbruket kraftig redusert. – Men stopp blir det av og til med flis, så gass må ligge i reserve. For noen år siden brukte vi opp mot 400 tonn LPG. Nå har vi 20 tonn som mål, sier Fossnes.

I 2014 ble nærvarmeanlegget på Gjennestad bygd ut til å dekke alle bygg så nær som boliger.

– På Gjennestad nærmer vi oss nå å bli klimanøytrale på oppvarming, og har et mål om å redusere CO2-forbruket med 1 200 tonn, sier Fossnes. – Enova har gitt tilskudd til kjelene og Norsk Gartnerforbund har ytt en betydelig konsulentstøtte for å få dette til.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 10/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB