Fjernvarmeproduksjonen i gang i Mysen

Østfold Energi har nå startet produksjonen i Mysen varmesentral. Anlegget skal produsere cirka 8 GWh per år, og har vært i full drift siden november 2014.

– Anlegget skal fyres med flis. Vi har avtale med Skogselskapet i Østfold om leveranser til Mysen varmesentral, sier prosjektleder Jan Bastøe i Østfold Energi. – I anlegget skal vi bruke flis fra stammevirke med en fukt på 35 til 50 prosent.

 

Mysen fjernvarmesentral. Foto: Østfold Energi


Anlegget vil motta cirka 3 000 tonn flis per år. – Hovedflissiloen er på cirka 660 m3, og i tillegg har vi en buffersilo på 117 m3, sier Bastøe.

Fliskjelen som er installert, har en effekt på 3 MW. Som spiss- og reservelast er det installert to gasskjeler, hver på 3 MW. – Én er alltid reserve, og den andre kan brukes til å gi spissvarme på ekstra kalde dager. Gasstanken ligger delvis nedgravd ved siden av kjelhallen, sier Bastøe.

– Vi har montert to akkumulatortanker i serie. De er hver på 150 m3. Disse tankene gjør at anlegget er mer fleksibelt og reduserer behovet for bruk av topplastkjelene.

Mysen varmesentral leverer varme til cirka 40 kunder i Mysen sentrum. De fleste kundene er næringskunder og offentlige bygg som Mysen videregående skole, Eidsberg ungdomsskole og kommunens administrasjonsbygg.

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB