Fliscontainer varmet dusjvann til 1 700 personer

Under årets landsstevne for Norges Bygdeungdomslag (NBU) ble varmtvannet for de 1 700 deltakerne levert fra en fliscontainer.

– I løpet av de sju dagene anlegget var i drift, gikk det med 10 m3 flis, sier Nils Jørn Slotfeldt i Tangen Automasjon AS som leverte fliscontaineren til NBU.

Fliscontaineren som leverte dusjvann til 1700 deltakere på NBUs landsstevne. Foto: Tangen Automasjon

Fliscontaineren som leverte dusjvann til 1700 deltakere på NBUs landsstevne. Foto: Tangen Automasjon

 – Vi hadde 30 varmtvannsberedere à 200 liter som var ekstra akkumulator i tillegg til 1 500 liter inne i containeren, sier Slotfeldt til Tekniske Nyheter. – Berederne var ikke tilkoblet elektrisitet.

– Med et vannvolum på 7 500 liter var det ikke noe problem å holde dusjene varme 24 timer i døgnet for cirka 1 700 mennesker, sier Slotfeldt.

Varmtvann hele tiden

– Vi fikk veldig mye skryt i år, fordi det var varmtvann hele tiden. Det har vært gjennomgående på tidligere landstevner, at det har vært mye kaldt vann i dusjene. Tidligere har det blant annet vært brukt dusjer i garderobeanlegg som ikke har klart å levere nok varmtvann, sier Tor Eirik Riis. Han var ansvarlig for leir og teknisk under årets landsstevne. – Anlegget gikk for fullt så å si hele tiden, bortsett fra tidlig om morgenen, sier Riis. – Det er lett å drifte anlegget.

Anlegget er bygd i en 20 fot stor stålcontainer med en 65 kW kjel fra Schmid, en 1500 liters akkumulatortank og en sirkelmater. Alt sammen ferdig til bruk, sier Slotfeldt. – Det er bare å koble på vann og strøm, så er anlegget i gang. Produksjon og montasje av alt utstyr er utført av oss på verkstedet i Hokksund.

  
Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 25/2015. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB