Først med biokork på melkekartonger

Tine er det første meieriselskapet som velger en plantebasert kork på melk og juice, og markerer dermed at selskapet gjør alvor av å velge gode miljøløsninger der det er mulig.

Det er meieriene i Bergen og Kristiansand som leverer de første melkekartongene med biokork.– Vi er de første i Norge som tar i bruk biokork. I denne omgang er det cirka 50 millioner kartonger melk og juice om får biokorken fra TetraPak, produsert med sukkerrør som råvare, forteller leder for samfunnsansvar i Tine, Bjørn Malm, i en pressemelding. – Tine går i en klimavennlig retning. Gjennom kontinuerlig forbedring ønsker vi å forebygge forurensning og øke bruken av fornybare innsatsfaktorer i vår virksomhet, sier Bjørn Malm.

Meierisjef Tom Midtbø Dahl, Tine Meieriet Kristiansand, viser frem biokorkene.
Foto: Tine

– Omlegging fra fossil til fornybar plast er et viktig klimatiltak for det grønne skifte fra fossile til fornybare materialer. Global bruk av fossil energi til plastproduksjon står for omtrent like store CO2-utslipp som verdens flytrafikk. Det er veldig bra at Tine er i gang med omlegging til fornybar plastbruk. Dette er et konkret klimatiltak på veien mot 100 % fornybar plast og emballasjebruk, sier Marius Gjerset i miljøorganisasjonen  Zero i forbindelse med tiltaket.

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB