Nytt flislager på 3000 m2

Rena Forst Bioenergi AS har bygget nytt flislager til fire millioner kroner på Brudefallet gård sør for Rena i Østerdalen.

– Flisproduksjon og bioenergi er en voksende industri. Det er en vekst vi ønsker å ta del i, sier Tim Knackstedt til Østlendingen. Sammen med kona Heidi Knackstedt driver han Brudefallet, som det tyske ekteparet kjøpte i 2007.

Det nye flislagret til Rena Forst Bioenergi AS. Foto: Rena Forst Bioenergi AS

Det familieeide selskapet Rena Forst Bioenergi AS ble startet i 2009.  Siden 2011 har selskapet blant annet forsynt Rena leir årlig med 35 000 kubikkmeter flis til oppvarming. I disse dager er en langvarig fliskontrakt inngått med Høgskolen i Hedmarks avdeling på Evenstad.  På Evenstad er det også montert et nytt flisfyringsanlegg som foruten varme også produserer strøm.

40 000 m3 flis i året

Det nye flislageret har en asfaltert flate på rundt 3 000 kvadratmeter og er ni meter på det høyeste. Lageret vil kunne ta 8 000 kubikkmeter flis som vil ligge inne til tørk, skjermet for snø og regn. I løpet av et år regner Knacstedt med å ha en omsetning på 40 000 kubikkmeter flis på det nye anlegget, ifølge Østlendingen.

 

Flising av fjellgran. Foto: Rena Forst Bioenergi AS

 

Publisert: 23.9.2016

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB