Peterson Packaging har installert et 2,5 MW pelletsanlegg

Peterson Packaging i Norrköping har fra 1. juli tatt i bruk et nytt og moderne pelletsanlegg i samarbeid med Pemco Energi.

– Det er avgjørende at vi har en pålitelig energiforsyning. Dessuten legger vi stor vekt på å opptre miljøriktig, noe denne satsningen er et tydelig bevis på. Prosjektet har vært viktig for oss, sier Robert Stade, fabrikksjef i Norrköping til pemcoenergi.se.

Anders Tålsgård, prosjektleder i Pemco Energi og Robert Stade, fabrikksjef på Peterson Packaging AB i Norrköping.  Foto: Crelle

 

I produksjonen av Wellpapp og emballasje brukes damp. Tidligere produserte selskapet varmen med en oljekjele med et årlig forbruk på cirka 800 m3 olje. Peterson Packaging har i lengre tid sondert etter et mer miljømessig og økonomisk alternativ til oljekjelen. Peterson Packaging valgte til slutt Pemco Energi som sin nye energileverandør, som nå har ansvaret for alt fra bygging til drift av en ny pelletskjele for fabrikken i Norrköping.

Totalansvar for ”Ferdig Varme”

Pemco Energi har gjennom konseptet Ferdig Varme fullt ansvar for bygging og installasjon av det splitter nye og moderne pelletsanlegget til Peterson Packaging. Fra og med 1. juli var pelletsanlegget operasjonelt og Pemco Energi står for alt fra drift, service og vedlikehold.

– Klimastøtten fra svenske myndigheter har muliggjort prosjektet. Støtten gis til de tiltakene som gir størst varig reduksjon av klimagassutslipp per krone investert. Når det gjelder anlegget i Norrköping, kommer vi til å redusere utslippene årlig med nesten 2 000 tonn CO2 ved å fyre med pellets i stedet for fossil olje, sier Anders Tålsgård, prosjektleder i Pemco Energi.

Dampakkumulator håndterer perioder med høyt behov

Pemco har installert et 2,5 MW pelletsanlegg som leverer 3,7 tonn damp per time. En forstudie fant at behovet for damp varierer over tid. Løsningen ble derfor en stor dampakkumulator som kan håndtere perioder med høyt behov, uten at dampkjelen må dimensjoneres opp. Det fører totalt sett til bedre virkningsgrad.

Ettersom pelletskjelen ble satt i drift i sommer, er anlegget fortsatt i en innkjøringsfase. – Pelletskjelen fungerer svært godt, og nå behøver vi ikke bekymre oss for energiforsyningen eller miljøsiden ved anlegget. Etter hva jeg vet, er vi den eneste produsenten av wellpapp som bruker en pelletskjele i dampproduksjonen. Så for vår del er dette dermed en vellykket satsning, sier Robert Stade.

 

Publisert: 8.10.2016 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB