Skal feire 2 100 biobrenselsanlegg

Innovasjon Norge og Enova har bidratt til å etablere 2 100 biobrenselsanlegg i Norge. I den forbindelse inviterer ETA Norge til bioenergifest i fyrrommet på Øvre Langerud Gård i Hokksund den 23. oktober.

På Øvre Langerud Gård er selskapets kjele nummer 200 montert. – Det er en 90 kW fliskjele som varmer opp hovedhus, kårhus, verksted og lager. Store deler av låven og to andre bygg leies ut med varme til lager og verksteddrift. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norges program for varmesalg, sier daglig leder Tomas Berg Sandnes i ETA Norge.

 Daglig leder Tomas Berg Sandnes i ETA Norge ved fliskjelen på Øvre Langerud Gård.  Foto: ETA Norge

Daglig leder Tomas Berg Sandnes i ETA Norge ved fliskjelen på Øvre Langerud Gård.  Foto: ETA Norge

– Bransjen er godt i gang, men vi trenger likevel å samles til diskusjon for fremtidige og bærekraftige løsninger vedrørende miljøvennlig energi, sier Sandnes. – På gjestelisten finner man en god miks av personer som på en eller annen måte har betydd noe for bioenergibransjen i Norge, sier Sandnes. – Vi kan nevne Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, Enova, ETA-fabrikken i Østerrike, konsulenter i bransjen og Norges Bondelag.

Programmet innholder befaring til fire biovarmeanlegg i tillegg til anlegget på Øvre Langerud Gård.

Under det faglige programmet i forbindelse med middagen, skal Innovasjon Norge og Enova presentere litt av det som er oppnådd og videre mål. Teknisk leder på ETA-fabrikken i Østerrike vil fortelle litt om veien fram til å bli en av verdens største fabrikker for biokjeler, og Norges Bondelag orienterer om biobransjens betydning for norsk jordbruk og skogbruk.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB