Skal levere 1 GWh fjernvarme til IKEA

IKEAs varehus i Nydal ved Hamar skal varmes opp med fjernvarme fra Eidsiva. IKEA og Eidsiva Bioenergi har inngått en 10 års avtale om levering av fjernvarme.

IKEAs nye varehus åpner på nyåret i 2015, og årsforbruket av fjernvarme vil være cirka 1 GWh til oppvarming, ventilasjonsluft og varmt tappevann, melder Eidsiva i en pressemelding.

– Vi i Eidsiva er glade for at valget av tomt falt på Nydal, slik at det er mulig å levere fjernvarme til IKEA. Det blir en stor kunde for oss, som vil trekke mye aktivitet til området, mener salgs- og markedssjef Cecilie Skaug Ladegård i Eidsiva Bioenergi i en pressemelding.

IKEA skal forsynes med fjernvarme fra Trehørningen Energisentral, som ligger like ved. Trehørningen Energisentral ble satt i drift i 2011. Avfallsforbrenningsanlegget produserer fjernvarme, damp til prosessindustrien og elektrisitet. – Det vil derfor bli kortreist energi fra Eidsiva, forklarer Skaug Ladegård.

Hele 15 kommuner i Innlandet leverer restavfallet sitt til energigjenvinning på Trehørningen. Eidsiva har avtaler med Gjøvik, Land og Toten Interkommunale avfallsselskap (GLT-Avfall), Gausdal, Lillehammer og Øyer Renovasjonsselskap (GLØR), Sør-Østerdal Interkommunale Renovasjonsselskap (Søir IKS) og Hias IKS om mottak av restavfall fra husholdninger. I tillegg forbrennes næringsavfall fra regionen. Eidsiva mottar næringsavfall fra flere selskaper, men de største leverandørene er Østlandet Gjenvinning og Norsk Gjenvinning.

 

 IKEA skal forsynes med fjernvarme fra Trehørningen Energisentral. Foto: Eidsiva Energi

Miljøvennlig

Over 70 000 tonn kortreist restavfall blir til fjernvarme, strøm og damp i Trehørningen Energisentral. – Miljøet står i fokus for oss. Energisentralen er underlagt strenge utslippskrav i forhold til luft og vann. I dette anlegget blir restavfall, med moderne og effektiv teknologi, omdannet til fornybar energi på en miljøvennlig måte, sier prosjektleder Terje Ruud Karlsen i Eidsiva Bioenergi.FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB