Skal levere 2,2 millioner liter biofyringsolje til Oslo kommune

Eco-1 Bioenergi AS har vunnet anbudet om å levere biofyringsolje til Undervisningsbygg og Omsorgsbygg i Oslo kommune. Leveringen omfatter
cirka 80 bygg.

– Anbudet gjelder sesongen 2013/2014, og det vil bli levert cirka 2,2 millioner liter biofyringsolje, sier adm. dir. Geir Ingeborgrud i Eco-1 Bioenergi AS til Tekniske Nyheter. – 95 prosent av leveransen skal brukes som hovedlast, og de resterende fem prosent som spisslast.

– Oljekvaliteten BFO#1, som disse anleggene bruker, fungerer i alle typer brennere i likhet med fossil fyringsolje, sier Ingeborgrud. – Anleggene som er konvertert er enten i god teknisk stand, eller de er oppgradert som en del av normal drift eller vedlikehold.Bildet viser Kåre Anders Ingeborgrud som leverer biofyringsolje til Oslo kommune. Foto: ECO-1 Bioenergi AS

– Investeringen i konvertering til biofyringsolje består hovedsakelig av tankrens og å sørge for den varmen som behøves i forhold til den oljekvaliteten man velger, sier Ingeborgrud.

De fleste av anleggene til Undervisningsbygg og Omsorgsbygg er tilpasset BFO#1-standard, eller BFO#1 pluss. Disse er lavere priset enn BFO#1 Arctic.

– For bygg med oljekjelanlegg som er i god teknisk stand er biofyringsolje den raskeste løsningen for fornybar energi. Det er også den laveste investeringen for å komme dit. Oslo kommune er en foregangskommune på landsbasis, og er et godt eksempel for andre statlige byggforetak som Statsbygg, Entra og Forsvarsbygg samt eiendomsforetak i kommuner og fylker, sier Ingeborgrud.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 35/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB