Trebasert bioenergi – en løsning for mange kommuner i Rogaland

28. januar 2015 arrangerer KS, Rogaland fylkeskommune, Innovasjon Norge og Fylkesmannen i Rogaland et bioenergiseminar på Øksnevad videregående skole.

– Klimaet er på dagsordenen, og i Rogaland har vi et stort potensial for å benytte mer trebasert bioenergi, sier seniorrådgiver Knut Harald Dobbe hos Fylkesmannen i Rogaland. – Målet med seminaret er å vise at trebasert bioenergi er et klimavennlig og lønnsomt alternativ for oppvarming av kommunale bygg, boligfelt mm.

Bildet er fra flisanlegget ved Øksnevad videregående skole. Foto: Fylkesmannen i Rogaland

 

Som hovedinnleder på seminaret kommer Mats Rosenberg, daglig leder av Bioen as. Rosenberg har vært sentral i gjennomføringen av et stort antall biobrenselsprosjekter, og vil snakke om fordeler med bioenergi, og hvordan man får anlegg som fungerer godt.

Levanger kommune, med sine 19 400 innbyggere, får dekket hele 45 prosent av varmebehovet i sine egne bygg med bioenergi. Håvard Heistad, enhetsleder for bygg og eiendom i kommunen, vil fortelle hvordan de har fått dette til.

I Rogaland er Sandnes kommune en foregangskommune, og vi vil på seminaret få høre om hvordan Sandnes jobber med omlegging til mer bruk av bioenergi og hvorfor trebasert bioenergi er valgt som oppvarmingskilde for Hove boligfelt. Videre vil ordføreren i Karmøy fortelle om hvorfor Karmøy har satset på bioenergi.

– Øksnevad videregående skole blir varmet opp med flis, og etter lunsj vil det bli en omvisning på anlegget, sier Knut Harald Dobbe.

 

 

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB