Flytende solceller er 11 prosent mer effektive

Lite landareal har kraftig begrenset Singapores bruk av solkraft. Flytende solcelleanlegg kan være et godt alternativ for øystaten som er omgitt av vann. Slike paneler kan dessuten være elleve prosent mer effektive enn tilsvarende plassert på dyrebare landområder.

Dette melder ABB. Selskapet leverer viktige elektrokomponenter til et flytende testanlegg med en kapasitet på 1 megawatt. Størrelsen tilsvarer halvannen fotballbane. Energien som genereres, mates inn i kraftnettet og gir elektrisitet for opptil 250 husholdninger.

Et flytende anlegg for solenergi skal testes ut i Singapore, med ABB-teknologi om bord. Foto: ABB

 

I Singapore, et land på kun 719 kvadratkilometer med en befolkning på 5,6 millioner, gjør den høye solintensiteten på rundt 1 500 kilowattimer per kvadratmeter årlig, solkraft attraktivt som kilde for fornybar energi. Flytende solcelleplattformer kjøles naturlig av vannet. Det øker virkningsgraden betraktelig. En studie slår fast at den naturlige kjøleeffekten fra vannet på undersiden av panelene gjør solcellene opptil elleve prosent mer effektive enn på land. En annen synergieffekt er at slike flytende plattformer reduserer avdampningen av verdifullt ferskvann.

Anlegget ligger vest i Singapore og er utrustet med teknologi fra ulike selskaper for å studere ytelser og kost/nytte-forholdet for en slik flytende løsning. ABB har levert 100 kilowatt TRIO-50 solarinvertere til Phoenix Solar, en av flere systemintegratører i prosjektet. Disse viktige komponentene konverterer likestrøm produsert av solcellepanelene til vekselstrøm for bruk i kraftnettet. I tillegg leverer ABB kunststoffskap og brytere for beskyttelse av elektriske kretser på vannet.

– Vi er stolte over å støtte dette viktige prosjektet i Singapore med vår tekniske ekspertise og fagkunnskap, sier Tarak Mehta, leder for ABBs divisjon Electrification Products. 

– Prosjektet er helt i tråd med vår Next Level-strategi for energirevolusjonen og er et viktig skritt i samarbeidet med partnere som sørger for mer fornybar kraft i fremtidens energimiks.

Publisert: 5. 7. 2017

Følg oss på Facebook

Produkter: Bioenergi

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB