– Produserte 4 000 kWh den første måneden

I overkant av hundre solcellepaneler dekker en tredjedel av taket på Aurskog Sykehjem. De vil produsere mellom 20 000 og 30 000 kWh strøm i året, og er kommunens siste satsing innen lokal fornybar energi.

Dette melder Aurskog-Høland kommune på sine websider. Anlegget har vært oppe og gått siden slutten av juni, og allerede første måned produserte det 4 000 kWh strøm.  

– Solcelleanlegget er på nesten 30 kWp, og det er flere som har gjort seg erfaringer i praksis med tilsvarende anlegg andre steder i Norge. Det er imidlertid moro å se med egne øyne hvordan det fungerer. Det blir spennende å følge produksjonen videre, ikke minst på høsten og vinteren, sier Ole-Christian Østreng som er miljøvernrådgiver for kommunen.

På taket av Aurskog sykehjem. Arne Kristian Harethon, Kjell Flenstad, Ole Christian Østreng og Roger Evjen. Foto: Alette Marie Eldøy

 

Da varmtvannstankene på sykehjemmet skulle byttes ut, og deler av det elektriske anlegget måtte oppgraderes, så eiendomsavdelingen og nærings- og miljøavdelingen en mulighet til satse på lokalprodusert strøm.

– Det er forankret i klimaplanen at vi må satse på mer lokal fornybar energi, og da var dette en fin mulighet. Her har vi bygget kompetanse både internt i kommunen og sammen med lokale entreprenører. Det har vært et spennende prosjekt mellom kommunen og Aurskog Elektriske. De har stått for monteringen av anlegget, sier Ole-Christian Østreng.

I vår økonomiplan er det satt av 3 x 500 000 kroner til solenergi på kommunale bygg. En del av disse pengene har tidligere blant annet blitt brukt til å montere et solcelleanlegg på flerbrukshallen på den nye skolen.

– I løpet av de siste årene har kommunen tatt steget fra å ”sitte på gjerdet og lære” til å faktisk ”gjennomføre i praksis”, sier Østreng til aurskog-holand.kommune.no.

Publisert: 23.9. 2017

 

 

Følg oss på Facebook

Produkter: Bioenergi

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB