Siemens og Aventa vil bygge produksjonsanlegg for sol- og miljøteknologi

Siemens og Aventa har signert en intensjonsavtale om bygging av en ny miljøfabrikk i Industriparken på Herøya. Fabrikken skal produsere plastmaterialer som skal brukes til effektiv bruk av solvarme og produksjon av drikkevann fra havet.

– Verden trenger mer effektive løsninger for fornybar energiproduksjon, og anlegget på Herøya skal bli en spydspiss innen forskning og produksjon av polymermaterialer (plastmateriale) som skal utnytte solenergien bedre og på sikt bidra til at man kan produsere ferskvann fra saltvann, sier daglig leder i Aventa, John B. Rekstad.

 


Produksjonslinje for ekstrudering av høytemperaturbestandige polymermaterialer. Illustrasjon: OMIPA 

 

Anlegget på Herøya vil bli det første i sitt slag i verden, og prosjektet støttes av Innovasjon Norge. Med på laget har Aventa også fått med industriselskapet Siemens som bl.a. skal bidra med digitale løsninger som skal sikre avansert overvåkning og styring av prosessene i anlegget.

– Norske industribedrifter er avhengige av å jobbe smartere enn konkurrentene i lavkostland og derfor er digitalisering av prosessene helt avgjørende. Aventa har skjønt dette, og vi har derfor startet et samarbeid for å få på plass en av verdens mest avanserte produksjonslinjer i sitt slag, sier salgsdirektør i Siemens, Arne Bergun.

Detaljutformingen av fabrikken vil skje i samarbeid med ledende internasjonale produsenter av produksjonsmaskiner og av avanserte polymermaterialer. I det forberedende arbeidet deltar også Norner og Industriparken på Herøya.

Partene tar sikte på at forprosjektet skal være avsluttet innen utgangen av året, og at de konkrete etableringsarbeidene starter opp rett over nyttår.


Publisert: 7.9. 2017

Følg oss på Facebook

Produkter: Bioenergi

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB