Soltre kan lade 10 000 elsykler i året

MøllerGruppen lanserte i sommer et nytt solbasert elsykkelkonsept. Oslo ble dermed første hovedstad i Europa som tilbyr innbyggere og turister elsykler ladet med solenergi.

I et samarbeidsprosjekt med Oslo kommune ble det mulig å leie elsykkelen ”SunBike” som lades med solenergi. Syklene er utplassert ved såkalte solkuber, som er solcellestasjoner hvor el-sykler kan lades, melder Møllergruppen.

Solbasert elsykkelkonsept. Foto: Aars AS/MøllerGruppen

 

Konseptet består i tillegg av SunTree, som er solcelletrær for lading av både sykler, mobiltelefoner og elektrisk grill mm. Det ble plassert soltrær og solkuber på Aker Brygge, ved Sentralstasjonen og i Frognerparken. Hvert tre kan fullade 400 000 mobiler i året. Hver kube kan fullade 10 000 elsykler.

– Folk i byer lever sine liv på farten. De er mobile og tilgjengelige. Dette prosjektet gir innbyggerne et tilbud som gjør begge deler lettere. På våre installasjoner kan du leie elsykler, lade mobilen din og koble deg opp mot vår gratis WiFi, forteller eier og styreleder Harald Møller.

SunMobility er i første omgang et pilotprosjekt som er utviklet i nært samarbeid med arkitektfirmaet A-Lab, rådgivingsselskapet Multiconsult og sykkelimportøren Stian Sport. 

Publisert: 15.9.2017

 

Følg oss på Facebook

Produkter: Bioenergi

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB