Arendal kommune og Asko Agder vant energipriser

Arendal kommune og Asko Agder gikk til topps i konkurransen Sørlandets Energipris. Begge har spart store beløp på smart strømbruk. Arendal kommune vant i kategorien offentlig, i konkurranse med Kristiansand kommune og Lillesand kommune. Sistnevnte vant prisen i fjor.

– Arendal har over tid jobbet strategisk og målrettet med energiledelse, med imponerende resultater, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS. Til tross for at bygningsmassen har blitt større, har strømforbruk i kilowattimer per kvadratmeter gått ned. De beste energisparetiltakene Arendal Eiendom har gjennomført, har gitt en besparelse på hele 30 prosent. – Juryen likte spesielt godt at Arendal Eiendom har en dedikert gruppe som har ansvar for energistyring av byggene og gjennomføringen av prosjekter, sier Gaudestad.

Jarl Bollmann Pedersen, ingeniør og prosjektleder for satsingen på energiledelse i Arendal Eiendom KF, setter stor pris på seieren i Sørlandets Energipris. Han er glad for at kommunen får så positive tilbakemeldinger på innsatsen.

 

 Arendal kommune og Asko Agder gikk til topps i konkurransen Sørlandets Energipris. Begge har spart store beløp på smart strømbruk. Arendal kommune vant i kategorien offentlig, i konkurranse med Kristiansand kommune og Lillesand kommune. Sistnevnte vant prisen i fjor.

Direktør Peder Syrdalen i Asko Agder (til venstre) og ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal mottok Sørlandets Energipris for henholdsvis beste private og offentlige virksomhet. Direktør i LOS AS, Anders Gaudestad, gratulerer. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

– Dette er resultater av lang tids arbeid, og alle ansatte i Arendal Eiendom KF har jobbet mot de samme målene. Det er hyggelig å se at det blir lagt merke til og at kommunen får et såpass positivt fokus, sier Bollmann Pedersen.

Innovativ tankegang

Asko Agder, som er en del av NorgesGruppen, vant i kategorien bedrift. De har en langsiktig ambisjon om å bli klimanøytrale og jobber kontinuerlig med energibesparende tiltak. Nå satser konsernet også i økende grad på fornybar energiproduksjon.

– Asko Agder setter Sørlandet på kartet med landets største solcelleanlegg på taket. Det er også godt å se at lokale produsenter og selskaper går i bresjen for totalinstallasjonen på solcelleanlegget, sier Anders Gaudestad i LOS.

Juryen synes også at Asko Agder har en veldig interessant og innovativ forretningstankegang knyttet til energi og energisparing. Peder Syrdalen, administrerende direktør i Asko Agder, setter stor pris på anerkjennelsen. Han mener flere bør satse på energiledelse.

– Jeg tror de aller fleste bedrifter vil oppleve en besparelse med en gang ledelsen tar dette alvorlig, sier Syrdalen, som ikke skal hvile på laurbærene. – Nå skal vi satse enda mer for å oppnå våre mål om å bli klimanøytrale, sier han.

De to andre nominerte i kategorien bedrift var Eramet Kvinesdal og Sørlandsbadet. I 2015 vant GE Healthcare.

Anders Gaudestad i LOS er glad for den økende interessen for energisparing.– Både bedrifter og det offentlige går glipp av store summer som de kunne spart på energitiltak. Jeg håper Sørlandets Energipris kan inspirere flere til å satse på energisparing og energiledelse. En viktig del av dette arbeidet er å dele mer av de gode erfaringene som allerede er gjort, sier LOS-sjefen.

 

 Publisert 1. juni 2016.

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB