Batterilagringssystem kan levere strøm til 60 husholdninger i 24 timer

ABB har satt i drift Danmarks første urbane energilagringssystem, på oppdrag fra Radius, DONG Energys nettdivisjon.

Energilagringssystemet (battery energy storage system - BESS) er basert på litiumsbatterier og skal kobles til det lokale strømnettet i det nye havnedistriktet Nordhavn i København. Batterilagringsløsningen kan levere strøm til 60 husstander i 24 timer, melder ABB.

Batterilagringssystemet vil stå for en betydelig del av energisystemet, der solenergi og vindkraft vil utgjøre mesteparten av kraftproduksjonen. Foto: ABB

 

Batterilagringssystemet vil stå for en betydelig del av energisystemet, der solenergi og vindkraft vil utgjøre mesteparten av kraftproduksjonen. Siden fornybar energi er mindre forutsigbar, vil energilagring inngå som en sentral del av energiforsyningen. ABBs fleksible og modulære system kan brukes for ulike funksjoner som å redusere effekttopper samt støtte for frekvensregulering.

– Ved å integrere batterilagring i Nordhavn, har vi mulighet til å lære mer om hvordan nye tekniske løsninger og markedsmekanismer samhandler med strømnettet, sier Knud Pedersen, styreleder i Radius. – Jeg forventer at batteriteknologi, på lengre sikt, har potensial til å redusere belastningen på nettet og bidra til mer kostnadseffektiv drift.

Batterilagringssystemet inngår i ”EnergyLab Nordhavn”-prosjektet i Nordhavn i København. Prosjektet har som mål å utvikle og demonstrere fremtidens energiløsninger, i tillegg til å skaffe ny, verdifull kunnskap som bidrar til å realisere et mer fleksibelt og bærekraftig strømnett med store mengder fornybar energi. Disse løsningene er avgjørende for å nå det ambisiøse målet om å gjøre København til verdens første karbonnøytrale hovedstad i 2025.

– Vi er glade for å levere denne innovative løsningen, som vil bidra til sikrere strømforsyning og ytterligere støtte Danmarks satsning på fornybar energi. Dette er et utmerket eksempel på ABBs strategi for å levere miljøvennlige og innovative løsninger til energisektoren, sier Giandomenico Rivetti, leder for ABBs forretningsenhet High Voltage Products i divisjon Power Grids. – Som en av hovedaktørene innen den smarte energirevolusjonen, ser ABB energilagringsløsninger som en avgjørende komponent for å kunne utnytte fornybar energi på en effektiv måte i fremtidens strømnett.

 

Publisert 11. mai 2017

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB