Nå blir det enklere og rimeligere å kjøpe et profesjonelt smarthus

Futurehome og Bravida inngår strategisk samarbeid om en nasjonal utrulling av smarthusteknologi. Avtalen omfatter i første omgang Norge, med planer om å utvide til resten av Skandinavia. Målsettingen er å gjøre Smarthus til allemannseie.

Futurehome utvikler smarthusløsninger som lar kundene fjernstyre og automatisere belysning, oppvarming, ulike apparater og låser, og få alarmer ved kritiske hendelser som innbrudd, brann og vannlekkasje.

Selskapene har samarbeidet om å utvikle løsninger som effektiviserer smarthusinstallasjoner siden 2014, noe som har resultert i at prisen på en profesjonell smarthusinstallasjon i en eksisterende bolig er redusert med opp til 80 prosent i noen tilfeller.

 

Fra venstre: Erik Stokkeland CEO Futurehome og Tore Bakke, adm.direktør Bravida Norge AS. Foto: Bravida

En del av prisreduksjonen skyldes standardisering av produkter og automatisering av prosessene rundt prosjektering, kjøp og installasjon. Kunden kan selv designe sitt eget smarthus rett fra nettleseren, og få det levert ferdig installert til fast avtalt pris. Han vil så bli kontaktet av en elektriker som vil komme ut og installere løsningen. Løsningen er utviklet for kunder som ønsker å gjøre sin eksisterende fritidsbolig, leilighet, hus eller arbeidsplass smartere.

– Vi er utrolig fornøyd med å nå kunne tilby landsdekkende installasjon av vår smarthusløsning gjennom en solid aktør som Bravida. Bravida har vært en fantastisk samarbeidspartner og har bidratt helt siden 2014 med tilgang til ekspertise, piloter og lokaler. Nå gleder vi oss til å ta neste steg i samarbeidet vårt, sier CEO og medgründer Erik Stokkeland i Futurehome.

Smarthusrevolusjon står for (den digitale) døra

– Smarthusrevolusjonen i de norske hjem har latt vente på seg på grunn av kompliserte systemer og et fragmentert tilbud til markedet. Markedet har vært for spesielt interesserte og teknisk kyndige. Det har igjen ført til høye priser for kundene. Bravida har samarbeidet tett med Futurehome gjennom flere år for å bøte på nettopp dette, og nå er vi klare til å rulle ut løsningen i stor skala, sier Stian Søhoel, markedsdirektør i Bravida.

Smarthus gir økt kontroll og komfort av boligen til enhver tid gjennom samhandling mellom hjemmets ulike elektroniske enheter. For eksempel kan en få varsling på smarttelefonen dersom det er røykutvikling i boligen, og en kan redusere husets strømforbruk gjennom tidsstyring av varmesoner. De fleste med smarthus verdsetter spesielt at smarthuset forenkler hverdagen og gir økt trygghet, også når en selv ikke er hjemme.

Futurehome og Bravida har fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle tjenesten som nå lanseres. Gjennom IFU-ordningen støtter Innovasjon Norge prosjekter hvor etablerte selskaper kan samarbeide med gründerselskaper for å utvikle og lansere morgendagens løsninger i markedet.

– Dette er bare ett steg på veien til å nå visjonen vår om å gjøre alle bygninger smartere, tryggere og mer energieffektive. Framover vil Futurehome ha fullt fokus på å levere de beste smarthusløsningene til kundene våre, og det er stas å gjøre det med et av Nordens største og mest respekterte installasjonsselskap, avslutter Erik Stokkeland.

Publisert 13.10.2016

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB