Eramet Norway Kvinesdal og Kristiansand kommune vant energipriser

Vinner av Sørlandets Energipris i kategori bedrift ble Eramet Norway Kvinesdal, mens Kristiansand kommune stakk av med prisen i kategorien offentlig.

Sørlandets Energipris hedrer virksomheter som er smarte strømbrukere og pådrivere for innovative klima- og strømsparingstiltak. Det er LOS Energy som står bak prisen.

Eramet har vært pionerer innen energisparing og har siden 70-tallet jobbet målbevisst. – Gjennom denne sertifiseringen i energiledelse som kom på plass i 2010 ble energiarbeidet vårt satt i system, og vi er stolte over å oppnå kontinuerlige forbedringer på energibruk og energiutnyttelse uten å gjennomføre store investeringsprosjekter, sier Stine Skagestad, teknisk sjef i Eramet Norway Kvinesdal i en pressemelding.

Nominert to år på rad

Eramet Norway Kvinesdal (ENK) var tredje bedrift i Norge som ble sertifisert innen energiledelse i desember 2010.– Eramet har imponert på alle våre kriterier, og er en fortjent vinner i kategorien bedrift etter å ha vært nominert to år på rad, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

LOS Energy har kåret Eramet Norway Kvinesdal til Sørlandets smarteste strømbruker i kategorien bedrift. Kristiansand kommune er kåret til landsdelens smarteste offentlige strømbruker. Fra venstre på bildet Stine Skagestad fra Eramet Norway Kvinesdal, prisutdeler Harald Steinsholt fra LOS Energy og Hans-Christian Gram fra Kristiansand kommune. Foto: Los Energy

 

Sørlandets Energipris ønsker å inspirere flere til å bruke energi smartere. – Det er inspirerende å se på erfaringene Eramet har gjort, og det er motiverende å se hvor store summer som spares ved god energiledelse over tid, sier Gaudestad.

– For oss er det en stor anerkjennelse å vinne Sørlandets Energipris. Vi setter veldig pris på at måten vi jobber på blir lagt merke til – og at det ikke bare er de som får millioner til å sette i gang store enkeltprosjekter som trekkes frem, sier Skagestad.

Prioritert siden 2007

Kristiansand kommune vant i kategorien offentlig i konkurranse med Arendal Havn og Sørlandet Sykehus HF, som også var nominerte. – Vi er veldig stolte over å oppnå denne internasjonale sertifiseringen, som henger høyt. Energiledelse har vært prioritert i Kristiansand kommune siden 2007, og det er oppnådd svært gode resultater, forteller Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune setter Sørlandet på kartet med strategisk og målrettet arbeid knyttet til energiledelse, og bør være en stor inspirasjon for andre bedrifter og kommuner, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS.

Vunnet før

Den kommunale fagenheten Kristiansand Eiendom har i flere år arbeidet godt med energiledelse. – Juryen legger spesielt godt merke til at Kristiansand kommune har jobbet systematisk over mange år, og det investeres fortsatt i gode enøk-tiltak, sier Gaudestad.

Dette er ikke første gang Kristiansand kommune hedres for god energibruk. På LOS Energy Day 2015 ble Ikea og Kristiansand kommune kåret til Norges beste virksomheter innen energiledelse. Arendal kommune KF vant prisen i fjor.

 

Publisert: 8. juni 2017 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB