Kan spare 3 689 000 kroner i året på energieffektivisering

Aerospace Industrial Maintenance AS (AIM Norway AS) har inngått en avtale med Siemens, og skal energieffektivisere hangarer og haller for fly, helikoptre og flymotorer på Kjeller. Avtalen har en verdi på om lag 26 millioner kroner, og investeringene er tjent inn allerede etter 6 år. Enova støtter prosjektet med 4,5 millioner kroner.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss som vi er stolte av å kunne utføre, sier divisjonsdirektør for byggteknologi i Siemens, Dag Otterstad, i en melding fra Siemens.
Siemens har foretatt en analyse av byggene og kalkulert med at oppdragsgiveren AIM Norway kan spare 3 689 000 kroner i året ved å gjøre ulike oppgraderinger av sine tekniske bygginstallasjoner. Disse investeringene vil de tjene inn igjen allerede etter seks år.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss som vi er stolte av å kunne utføre, sier divisjonsdirektør for byggteknologi i Siemens Dag Otterstad. Foto: Siemens

 

AIM Norway, som utfører reparasjoner og vedlikehold av blant annet fly, helikoptre og flymotorer, har mange forskjellige og utfordrende bygg og haller på Kjeller ved Oslo.
Enova bidrar i prosjektet med 4,5 millioner kroner. Uten denne støtten ville ikke prosjektet latt seg gjennomføre med de planene AIM Norway har for fremtidig vekst.

Investeringsmodell

Det er Siemens som står for den øvrige investeringen i prosjektet, leverer teknologien og som er ansvarlig for gjennomføringen av oppgraderingene. De besparelsene som oppnås, vil dekke alle kostnader for installasjonene og nødvendig service for de kommende seks årene.

Garantert besparelse

Med garanterte besparelser har prosjektet minimal risiko for AIM Norway. Et eget energiovervåkningssystem vil kontinuerlig vise utviklingen i energibruken, og hvor eventuelt ytterligere tiltak bør igangsettes.

– Nye varmepumper, mengderegulering av hele varmeanlegget, oppgradering av ventilasjonsanleggene og utskiftning til moderne LED lysarmaturer vil i tillegg til energibesparelser også gi et bedre inneklima, og dermed bedre arbeidsforhold. Fjernovervåkning av anleggene vil sørge at oppfølging og vedlikehold blir gjennomført raskt og kostnadseffektivt, forklarer ansvarlig for prosjektet, Frode Flage Eriksen i Siemens.

 

Publisert: 3.11.2016

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB