Løsull-suksess!

Da tømreren Børre Finsrud så hvor raskt og effektivt farens hus ble isolert med løsull, bestemte han seg. – Jeg så med en gang at dette var noe for meg, at det er fremtidens måte å isolere på, sier han.

Det var i 2008, og i dag driver Børre Isoenergi AS, en kjede løsullentreprenører med seks avdelinger i Norge og med mål om å bli riksdekkende med 16 avdelinger innen kort tid, melder Knauf Insulation.

Hele huset

Beslutningen han tok for åtte år siden, har han ikke angret et sekund på. Da var løsull fortsatt forbundet med en viss skepsis, men siden den gang har løsullen tatt skrittet ned fra loftet – som tilleggsisolering – til å bli mer og mer brukt som isolering i hele huset.

 

 Børre Finsrud, til høyre, og kollega Frode Næss har en målsetting om at Isoenergi AS snart skal bli en riksdekkende løsullsentreprenør. Foto: Knauf Insulation 

 

– Vi sliter definitivt fortsatt med fordommer, men i dag er tilleggsisolering av loft bare en liten del av virksomheten. Det aller meste av arbeidet, kanskje 80 prosent, er isolering i nybygg, sier Børre, som ser at markedet vokser for hver dag som går. – Jungeltelegrafen er den beste markedsføringen, sier han.

Heltid med løsull

Tømrerselskapet har Børre fortsatt, men det drives i dag av en ansatt. Selv jobber han heltid med løsullvirksomheten. Det samme gjelder kollegaen fra Trondheim, Frode Næss, som startet sin avdeling av Isoenergi i 2012 og som siden 2015, sammen med Børre, har vært deleier i Isoenergis videre vekst.

Fremtiden ser lys ut, både for løsull som metode, og for Isoenergi, sier Børre. At to mann isolerer en nybygd enebolig på en dag, sammenlignet med to mann i to uker på den tradisjonelle måten, er selvsagt et overbevisende argument.

– Dessuten har vi vel så god dokumentasjon å slå i bordet med for den som er i tvil, sier Børre og sikter blant annet til godkjenningen som SINTEF Byggforsk har gitt.

 

Publisert: 23.8.2016

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB