Nytt ”Powerhouse” skal bygges i Porsgrunn

Med et diamantformet kontorbygg som produserer mer energi enn det selv bruker og en prislapp på 150 millioner kroner, skal R8 Property og Powerhouse-samarbeidet forandre norsk byggenæring og inspirere verden.

– Dette bygget ville vakt oppsikt hvor som helst i verden. Når Porsgrunn med 35 000 innbyggere har kundegrunnlag for et slik bygg, tenk hvor mange andre steder som har det samme potensialet! Derfor er ikke drømmen vår begrenset til å gjennomføre et unikt pilotprosjekt, drømmen er å lage et bygg som blir kopiert i alle syv verdensdeler. Kanskje blir dette starten på tusenvis av lignende Powerhouse, sier administerende direktør Emil Eriksrød i eiendomsselskapet R8 Property som står bak prosjektet, i en pressemelding.

 

Powerhouse Telemark. Kilde: R8 Property

 

Første spadetak skal etter planen tas allerede i september i år, og når bygget etter planen står ferdig i februar 2019, blir det Norges første nybygde kontorbygg og innovasjonssenter som produserer mer energi enn det forbruker. Som med de fleste nyskapende og energieffektive bygg, vil det likevel være avgjørende med statlig støtte fra Enova.

Powerhouse-samarbeidet består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen Zero, arkitektkontoret Snøhetta, rådgivningsselskapet Asplan Viak og aluminiumsprofilselskapet Sapa. Et Powerhouse® er et bygg som produserer mer ren og fornybar energi over livsløpet på 60 år enn det som blir brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget.

Snøhetta-grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen tror kontorbygget vil inspirere internasjonalt. – Powerhouse Telemark er et grønt løft som ytterlige vil sette Norge på kartet når det gjelder energiløsninger og arkitektur. Fremtiden handler om å tenke stort og langsiktig, og vi er avhengige av at noen går foran og brøyter spor. Med sine fremtidsrettede løsninger og design håper vi at dette bygget vil inspirere utbyggere over hele verden, samt være et eksempel på hvordan flytte grenser for hva bygg faktisk kan bidra til, sier Thorsen.


Publisert: 17.02.2017

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB