– Powerhouse er byggebransjens Tesla

– Hver gang vi setter oss ned og skal planlegge og bygge et Powerhouse, enten det er nybygg eller rehabilitering, så skal vi lage et bygg som produserer mer energi enn det bruker over et livsløp på 60 år.

Dette sier Kim Robert Lisø som hadde sin siste arbeidsdag som daglig leder i Powerhousesamarbeidet fredag 24. januar, til Tekniske Nyheter. – Det er ikke bare energien som blir brukt til drift i gjennom 60 år, det er også den energien som går med til å produsere byggematerialene, sier han.

 

 

Kim Robert Lisø. Foto: Powerhouse

 

Lisø mener dette er et enestående konsept. – Dette har vi lansert i Norge, og det skal vi være stolte av. Det virker som om resten av verden er mer opptatt av dette enn den norske byggenæringen, sier han.

– At det er litt lunken interesse i Norge, kan komme av at mange mener det er nok at vi produserer ren og fornybar energi, men vi kan ikke sette dette opp mot det å møte klimautfordringene med lage bygg som er tilnærmet selvforsynte med energi, sier Lisø.

Han mener perspektivene er helt enorme, hvis vi tenker oss at alle bygg kunne produsert energi som svarte til sitt eget forbruk. – Det ville vært virkelig bærekraftig, sier Lisø.

– Vi behøver ikke ny teknologi for å klare dette, vi har den teknologien vi trenger. Vi trenger bare å sette sammen den teknologien vi har på en ny måte, være smartere og tenke litt andreledes, sier Kim Robert Lisø, som nå er regiondirektør i Cowi.

Publisert: 17.02.2017

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB