Skal diskutere energifleksible bygg

Internasjonale eksperter samles i Trondheim i mars, for å delta på arbeidsmøte i prosjektet IEA EBC Annex 67 om temaet "Energy flexible buildings". ZEB-senteret er vertskap.

Landene som deltar på møtet som finner sted i Trondheim 16.-18. mars er Østerrike, Belgia, Canada, Tsjekkia, Danmark, Finland, Tyskland, Italia, Nederland, Portugal, Spania, Sveits, Storbritannia, Kina og Norge, melder Sintef byggforsk i en pressemelding.

Skal klassifisere energifleksibilitet

Målene med prosjektet er å utforske potensialet for energifleksibilitet i ulike bygninger og sammenhenger,  utvikle en felles terminologi,  komme fram til en definisjon og klassifiseringsmetode for "energifleksibilitet i bygninger", samt å undersøke brukerkomfort så vel som motivasjon og aksept knyttet til energifleksible i bygg.

 Deltakerne på konferansen vil blant annet få en omvisning på ZEB Living Lab Foto. SINTEF Byggforsk

Deltakerne på konferansen vil blant annet få en omvisning på ZEB Living Lab Foto. SINTEF Byggforsk

 

Utforsking av bygningers samlede energifleksibilitet og potensiell effekt av energinett, samt demonstrasjon av energifleksibilitet gjennom forsøks- og feltstudier står også sentralt.
– Vi vil vise fram ZEB Living Lab og det planlagte ZEB Flexible Living Lab, som blant annet skal brukes til å undersøke og forske på energifleksible bygninger, og hvordan disse kan utveksle varme/kulde og elektrisk energi med nettet, sier seniorforsker Igor Sartori ved SINTEF Byggforsk.

Kan energifleksible bygg støtte energinett?

I dag finnes det lite innsikt i hvor mye fleksibilitet ulike typer bygninger kan tilby til framtidige energisystemer. Målet er å øke kunnskapen, vise hvorvidt energifleksible bygg kan støtte energinett, og å identifisere kritiske aspekter og mulige løsninger for å administrere energifleksibilitet.

Målgruppene for prosjektet er:

- Forsknings- og utdanningsmiljøer innen bygg

- Operatører av distribusjonssystemer, operatører av overføringssystemer og aggregatorer

- Arkitekter, ingeniører og konsulenter

- Utviklere av bygningsdeler, HVAC-systemer og kontroller

- Makthavere og rådgivere som er involvert i å skape framtidige energisystemer

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB