Varme, ventilasjon og lys kan styres med gjestenes mobil

Snart kan hotellgjestene styre hotellrommet, og låse opp med mobilen, på ærverdige Britannia Hotell i Trondheim. Den digitale løsningen kommer fra Siemens som har inngått en avtale med Hent AS og Britannia Hotel.

Løsningene gjør at gjestene selv kan tilpasse rommet til egne ønsker for temperatur og inneklima. Samtidig vil hotellet spare energi i rommene som ikke er i bruk og dermed kunne tilpasse energiforbruket best mulig til enhver tid. Ikke minst får de besøkende en imponerende hotellopplevelse. Varme, ventilasjon, lys og solavskjerming på rommene styres enten via mobilen eller et kontrollpanel på rommet. Gjestene kan også benytte mobilen som nøkkel til rommet.

 

 Når Brittannia Hotel åpner i september 2018, kan gjestene selv kan tilpasse rommet til egne ønsker for temperatur og inneklima. Kilde: pka ARKITEKTER

 

– Det er veldig spennende at hotelleier og Hent AS som byggherre har lagt listen så høyt for styring av hotellets romløsninger. Dette setter hotellet i en særklasse. Vi er stolte av å bli valgt til å levere slike fremtidsrettede løsninger, sier salgssjef i Siemens Trondheim, Terje Løkken, i en pressemelding.

– Britannia Hotell ønsker å være et topp moderne hotell med en mest mulig perfekt tilpasning for den enkelte hotellgjest. Gjestene vil nå kunne låse seg inn på rommet uten å sjekke inn i resepsjonen og frigjør dermed tid for både besøkende og hotellet, sier fagsjef for elektro i Hent AS, Per Arne Bugten.

Leverer også sikkerhetsløsninger

Hotellet vil også ha utvendig og innvendig kameraovervåkning, med diskrete innfelte kameraer. Et talevarslingsanlegg med over 800 høytalere med topp lydkvalitet bidrar til ekstra sikkerhet. Alle løsningene innen brann, sikkerhet og byggautomatisering vil bli styrt av det nye styringssystemet Desigo CC.

Hotellet skal være klar til åpning i september 2018.

 

Publisert: 21.12.2016

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB