Dansk børs for biomasse vokser

Den danske biomassebørsen BiomassPool er i ferd med å få fotfeste i Danmark. Børsen handler med flis til kraftvarme- og fjernvarmeverk.

Dette melder Dansk Energi.

– Vi har foretatt et par handler og vi har gode erfaringer. Prisen på flisen vi har kjøpt via BiomassPool har ligget marginalt under gjennomsnittet for faste kontrakter, sier driftsleder Kent Patrick Unold fra Hillerød Kraftvarme ifølge Dansk Energi. De produserer årlig 2-3000 tonn pellets fra 80 000 tonn flis.

BiomassPool ble opprettet på starten av året av direktør Kenneth Lykkedal i samarbeid med to andre investorer. De har hentet inspirasjon og lisens på handelssystemet fra den litauiske børsen Baltpool som har flere års erfaring.

Den første handelen med bærekraftig flis på BiomassPool ble gjennomført i starten av juli 2018, og selv om antall handler fortsatt er beskjedent, så vokser interessen og antallet aktører. – Vi er oppe i 20 aktører og er i dialog med flere. Noen av de største flisleverandørene, og flere av de mindre, har meldt seg, sier Lykkedal. Han reiser nå rundt i Danmark for å markedsføre børsen; ikke minst overfor landets kraftvarme- og fjernvarmeverk.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB