Kan bli 1 000 kW flisanlegg i Os sentrum

Det er under planlegging et biovarmeanlegg med en effekt på 1 000 kW i Os sentrum. Anlegget vil kunne levere 2 til 2,4 GWh i året.

Det er Os kommune som gjerne vil ha med landbruket på å etablere et biofyringsanlegg for fjernvarme i Os sentrum. Et slikt anlegg vil gi muligheter for lokal næringsutvikling, avsetning for lokalt trevirke og reduksjon av gjengroingen i kulturlandskapet, melder Arbeidets Rett.

Etter at det har kommet opp landbruksbaserte biovarmeanlegg i flere kommuner, har det kommet spørsmål om dette kan være mulig også i Os kommune.
Landbrukskontoret har henvendt seg til grunneiere som driver skog, for å kartlegge interessen for et biofyringsanlegg for fjernvarme i Os sentrum. Dette kan gjelde både leveranser av virke og interesse for å investere i, og drifte, en fyringsenhet for biovarme.

Innovasjon Norge har svært gode støtteordninger for biobaserte varmesentraler. Tilskudd på inntil 45 prosent kan bevilges for de aktuelle investeringene. Ordningen gjelder per nå, men hvert enkelt statsbudsjett bestemmer om det skal videreføres.

Mandag 18. mai ble det arrangert et informasjonsmøte. Responsen var positiv blant de fremmøtte, og det er interesse for å gå videre med prosjektet i samarbeid med landbrukskontoret. Det dreier seg om et anlegg med en effekt på 1 000 KW og en energimengde på 2 til 2,4 millioner kWh årlig. Dette tilsvarer rundt 30 vogntog med f.eks. bjørk. Et slikt volum viser at her er det mulighet for flere til å få avsetning for virke, melder Arbeidets Rett.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB