– Landets første biogassanlegg på landbrukets premisser

Bøndene i Sømna kommune i Nordland kan snart tjene penger på kumøkk. Samtidig kan det tilfredsstille kravene om 30 prosents reduksjon i miljøutslippene.

Dette melder Brønnøysunds Avis.

Sømna kommune i Nordland har fått 250 000 fra Miljødirektoratet og bevilget like mye fra næringsfondet til et forprosjekt for å utrede muligheten for å etablere et biogassanlegg basert på husdyrmøkk og fôrrester.

– Lykkes vi, kan Sømna bli en foregangskommune med landets første biogassanlegg på landbrukets premisser. Kravet om 30 prosents utslippsreduksjon innen 2030 kan nås direkte ved å realisere dette prosjektet. Det vil også gjøre Sømna-landbruket mer robust, sier ordfører Hans Gunnar Holand ifølge banett.no.

Han mener det også kan gi en betydelig omdømmegevinst. – Det vil også styrke omdømmet til kommunen, landbruket og det tilknyttede næringslivet, sier Holand.

I første omgang er det planlagt at anlegget skal produsere rågass som Tine skal bruke til oppvarming av anlegget sitt. Foredling av rågass til drivstoff er mer krevende, og blir i tilfelle fase to i utbyggingen av anlegget, ifølge Brønnøysunds Avis.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB