Ny leveranserekord for pelletsfabrikk

I januar leverte Solør Bioenergi Varme AS i Brumunddal 2 300 tonn pellets til kundene. Det er cirka 200 tonn mer enn den gamle rekorden.

Dette melder Ringsaker Blad.

Pelletsfabrikken i Brumunddal ble etablert i 1999. I januar ble det fra anlegget levert mer pellets enn noen gang. Solør Bioenergi Varme AS i Brumunddal produserer 17 000 tonn pellets i året.

– Forbruket øker til en viss grad i takt med kuldegradene, sier daglig leder Bjørn Nybakken til avisen. Fabrikken leverer pellets til egne varmeanlegg innad i selskapet, eksterne bedrifter og varmesentraler.

– Vi leverer noe til privatmarkedet, men ser at varmepumper har tatt mye av markedet. Det er riktig- nok en del som konverterer fyrkjeler over til pelletsbruk. Ellers leverer vi sekker med pellets til Felleskjøpet, som er en stor kunde. I januar leverte vi totalt 800 tonn i 16 kilos sekker, noe som var ny rekord med tanke på sekkeleveranser, sier Nybakken til Ringsaker Blad.

Produksjonen i Brumunddal har ikke økt som en følge av rekordleveransene i vinter. Det henger sammen med at anlegget per i dag ikke kan produsere mer enn 17 000 tonn i året, på grunn av råvarer og lager.

Hvert år må bedriften supplere med 15 000 tonn pellets fra selskapets fabrikk i Sverige, som produserer 40 000 tonn årlig.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB