100 000 aarhusianere kan få varme fra grunnen

Geologiske undersøkelser har vist at grunnen under Aarhus egner seg til å bruke geotermi til fjernvarme. Dette potensialet har byen bestemt seg for å bruke for å utvikle fremtidens fjernvarme.

Dette melder energy-supply.dk.

Kommunen har inngått en avtale med A. P. Møller Holding, som skal sikre at 100 000 innbyggere i Aarhus kan få varme fra grunnen.

– Vi har sagt farvel til kull og olje i vår varmeforsyning, men vil nå ta et skritt videre. Vi vil ha et energisystem som i mindre grad bygger på bruk av biomasse, og i høyere grad bygger på brenselsfri og fornybar energi, og det kan vi få med geotermi. Derfor er jeg glad for at A. P. Møller Holding vi sette sin ekspertise og sine ressurser inn på å utvikle geotermisk fjernvarme i stor skala, sier Bünyamin Simsek, rådmann for teknikk og miljø i Aarhus kommune ifølge energy-supply.dk.

– Det er viktig for meg at vi sikrer oss konkurransedyktige priser, en kompetent samarbeidspartner og at vi skjermer varmekundene for økonomisk risiko; som er en selvfølge når man skal utvikle, etablere og siden drive et geotermisk anlegg i 30 år, sier Simsek. – Derfor er det avgjørende for Aarhus at A. P. Møller Holding vil ta risikoen fra start til slutt.

Prosjektet bygger på omfattende geologiske undersøkelser, men det er først når man får boret de første testbrønnene at man kan være helt sikker på at forholdene er som forventet.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB