– Bølgekraftverket vil ikke trenge subsidier

Det er sammen med oppfinner Hans Knutsen fra Åkrehamn, som har utviklet fem ulike internasjonale patenter, at Karmøy kommune nå vil se nærmere på og tar initiativ til et næringsutviklingsprosjekt.

Dette melder Radio Haugaland.

De siste årene har Knutsen konsentrert arbeidet sitt om utviklingen av et bølgekraftverk.

– En modell i skala 1:40 er testet, og dataene er analysert av både Det Norske Veritas og SINTEF, og viser meget lovende resultater. Regionalt Forskningsråd har bistått med forskningsmidler og uttaler at innovasjonspotensialet er meget stort, sier næringssjef Per Velde i Karmøy kommune ifølge Radio Haugaland.

Illustrasjon: Seamotion

 

Nå bygges en modell i skala 1:10 med en bøye-ring med en diameter på 2,5 meter med en sylinder i midten og hydraulikkstag imellom. Bevegelsene driver videre en hydraulikk-generator som produserer strømmen. Forventet produsert effekt er mellom 400 kW og 1 MW. Resultatene er så gode at subsidier ikke blir nødvendige, i motsetning til solenergi og vindkraft.

Haugalandet har leverandørindustri innen alle disse næringsområdene som er nødvendig for å produsere og utvikle bølgekraftverk.

– Regionen har derfor et meget godt grunnlag for å etablere en industriklynge for bølgekraft, mener Velde ifølge Radio Haugaland.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB