Fjernvarme gjør Volvo-fabrikk klimanøytral

Volvo Cars motorfabrikk i Skövde har blitt selskapets første klimanøytrale produksjonsanlegg, takket være fossilfri fjernvarme fra Skövde Värmeverk.

Bak fremgangen ligger Skövde Värmeverks satsning på biokraftvarme, melder Norsk Fjernvarme.

– Det nye kraftvarmeverket ble innviet i 2017 og er den største miljøsatsningen i Skövdes historie. Volvo Cars har – som Volvo Group Truck – vært viktige for at dette kunne realiseres. Uten deres høye krav til bærekraftig og fossilfri energiproduksjon hadde vi ikke kunne gjort dette prosjektet. Det er en investering på 400 millioner kroner der vi bruker lokalt brensel. Satsningen medfører at CO2-utslippene reduseres med 140 000 tonn i året, sier Skövde Värmeverks adm. direktør Sammy Tanhua til Energiforetagens blad Energi.

– Vårt miljømål i konsernet er å ha en helt fossilfri produksjon innen 2025. Nå oppnår vi det allerede i 2018, sier Claes Senvall som jobber med forvaltning av byggene i Volvo Cars i Skövde. – I løpet av de siste ti årene har fabrikken foretatt en rekke energibesparende tiltak.

– For ti år siden begynte vi for alvor å jobbe med energieffektivisering, og en viktig del av dette arbeidet er energigjenvinning, blant annet fra våre trykkluftskompressorer. Tidligere kjølte vi bort mye av varmen, nå gjenvinner vi store deler av den. Vi kjøper i dag like mye energi som for tiden år siden, til tross for at vi har større lokaler og kjører flere skift.

På den 135000 kvadratmeter store fabrikken i Skövde produseres motorer til Volvos personbiler.  Vi har globale og nasjonale energimøter der vi nettverker og gir hverandre råd og tips. Samtidig er det konkurranse om å være bedre enn de andre, som medfører at våre anlegg blir stadig mer energieffektive, sier Claes Stenwall til Energiforetagens blad Energi ifølge Norsk Fjernvarme.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB