– Fjernvarmen er kraftsystemets bestekompis

Fjernvarmens plass i framtidens kraftsystem er å være kraftsystemets beste venn – en venn som er der når det trengs som mest, mener Fortum Oslo Varme-sjef Eirik Folkvord Tandberg.

Samspillet kan gi sikrere energiforsyning, reduserte kostnader, økt fleksibilitet, sirkulærøkonomi og økt komfort.

Dette kan vi lese på hjemmesidene til Norsk Fjernvarme.

– Historisk har vi vært en plagsom lillebror, men vi er - og skal være kraftsystemets beste kompis, sa administrerende direktør Eirik Folkvord Tandberg i Fortum Oslo Varme i sitt foredrag ”Fjernvarmens plass i framtidens energisystem” på Energi Norges vinterkonferanse i Malmø nylig.

Sikre markedsmekanismer

Etter å ha forklart forsamlingen litt grunnleggende om hva fjernvarme er, forklarte han hvordan samarbeidet kan bidra til lavere kostnader i systemet. Det betinger blant annet gode markedsmekanismer for samhandling mellom kraft- og fjernvarmenett, for eksempel  gjennom fleksibel bruk av storskala elkjeler.

– Nå kan vi delta i Statnetts fleksibilitetsmarkeder selv om vi er på utkoblbar tariff – det er strålende. Det er ulike formål med de ulike ordningene – da kan vi bruke fleksibiliteten i flere situasjoner, sa Tandberg.

Sikre energiforsyningen

En viktig del av samarbeidet er forsyningssikkerhet, hvor Tandberg mener effekttariffer er nødvendig for å prise den verdien.
      
Les hele saken hos Norsk Fjernvarme!

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB