Geotermi skal erstatte kull

Nordrhein-Westfalen, Tysklands tettest befolkede delstat med 18 millioner innbyggere, vurderer å erstatte kull med geotermi for å oppnå karbonfri fjernvarme i fremtiden.

Dette melder Norsk Fjernvarme.

Under en nylig avholdt geotermisk konferanse i byen Bochum, ble det diskutert hvordan varmeleveranser og fjernvarmeleveranser i byområder i delstaten kunne bli klimavennlige eller klimanøytrale i post kull-æraen.

Konklusjonen til de 150 ekspertene på området som deltok på konferansen, var at geotermisk energi vil kunne være en viktig brikke for å sikre varme- og energi-omleggingen i Nordrhein-Westfalen (NRW). – Geotermisk energi er en viktig del av framtidens varmeleveranser i NRW.

Søknadstallet for å benytte denne teknologien i første halvår viser at denne interessen fortsetter å vokse. Totalt ble om lag 4 000 nye geotermiske varmesystemer registrert i delstatens ”miljøbyrå” i 2017. Det er en økning på mer enn 15 prosent fra 2016, sa statssekretær Christoph Dammermann (FDP) i delstatens finansdepartement.

NRW, og München, har et høyt dypvanns geotermisk potensial. – I tillegg kan gruvevann benyttes som varmekilde i Ruhr-området. På den måten kan naturlige varmekilder langt overgå behovet. Politikere og bedrifter burde nå reagere raskt, da en klimavennlig omlegging av fjernvarmesystemene til dypgeotermisk og gruvevann vil ta vel tjue år, forklarte Rolf Bracke leder for geotermisk senter i Bochum.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB