Grønt lys for Norges største nullutslippsnabolag

Zero Village Bergen vil bli Norges største nullutslippsområde for boliger. Boligfeltet skal produsere mer energi enn det bruker, og det skal tenkes miljø for hele byggets levetid.

Det er ett av ni nullutslippsområder i Norge som det forskes på ved forskningssenteret for nullutslippsområder i smarte byer. Dette melder Sintef. Zero Village Bergen er et ambisiøst prosjekt. Med sine 92 000 m2 og opp til 1 000 boliger, blir det Norges største nullutslippsområde når det står ferdig. Prosjekteringen starter i august 2020, med salg av første byggetrinn fra april 2022/23.

Som pilotområde skal Zero Village Bergen vise vei i planleggingen av nullutslippsboligområder. Det innebærer blant annet å bygge energieffektive bygg med lavest mulige klimagassutslipp fra materialer, med livsløpsanalyse av bygninger som en viktig forskningsmetode.

Miljøvennlige transportløsninger både innad og ut fra området, i tillegg til nullutslippsboliger, er helt avgjørende for visjonen om null utslipp i området. Dette skal sikres gjennom et utvidet kollektivtilbud, gang- og sykkelstier som forbinder området til de største arbeidsplassene i Bergen, samt innovative løsninger innenfor mobilitet.

For eksempel tilrettelegges det for elektromobilitet med solenergi til el-sykler og el-biler, og bildeling.

Målet er at beboerene i området skal ha et så godt transporttilbud at få eller ingen vil ønske å ha egen bil. I tillegg er det gåavstand til barnehage, butikk, skoler, Blomsterdalen bydelssenter, turområder og badeplass, melder Sintef.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB