København får varme fra hav- og spillvann

Nylig ble en demonstrasjonsvarmepumpe innviet i København. Varmepumpen skal utnytte varmen fra både hav- og spillvann.

Dette melder Hofor (Hovedstadsområdets Forsyningselskap).

Varmepumpen skal teste, om vi kan hente energi og varme fra havvann og spillvann, som er noen av de energikilder som har potensial til å forsyne hovedstadsområdet med fjernvarme i fremtiden.

Elektrisiteten som varmepumpen bruker, forventes å primært komme fra vindmøller og solceller. Varmepumper vil kunne bruke fjernvarmesystemet som lager for vind- og solkraft samtidig som de supplerer biomasse i den grønne omstillingen av fjernvarmesystemet.

Prosjektet er derfor med på å få flere fornybare energikilder inn i fjernvarmesystemet og baner vei for en fremtid hvor våre energisystem blir ennå grønnere og mer fleksible.
Store varmepumper forventes å bli en sentral teknologi i fremtidens bæredyktige energisystem. De tre varmeselskapene Hofor, Ctr og Veks har derfor sammen med en rekke partnere etablert demonstrasjonvarmepumpen som ble innviet tirsdag.

– København har satt et ambisiøst mål om å bli verdens første CO2-nøytrale hovedstad i 2025.Men vi skal allerede nå begynne å sikte etter å bli en helt fossilfri storby ved eksempelvis å stoppe avfallsforbrenning. Det krever at vi setter i gang med å eksperimentere med ting som varmepumper og geotermi. Jeg er derfor glad for at vi nå for alvor begynner å gjøre oss erfaringer med hvordan det kan inpasses i den københavnske varmeforsyning, sa teknikk- og miljøborgemester Ninna Hedeager Olsen, da hun innviet varmepumpen.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB