– Ørland leder an i kampen mot legionella

Ørland kommune har installert vannbehandlingssystemet Apurgo M3 i mange av byggene sine, og har dermed sikret seg et effektivt vern mot farlige vannbårne sykdommer.

Dette melder Apurgo.

Teknologien til Apurgo er et resultat av avansert forskning ved NTNU og dreper legionella og andre farlige bakterier ved hjelp av mikroskopiske mengder sølv og kobber. Dette fjerner behovet for høye temperaturer og tradisjonell klorbehandling, noe som kan bidra til å redusere energiforbruket betraktelig. Siden behovet for å spyle anlegget manuelt med klor eller andre skadelige kjemikalier i perioder faller bort, senkes også driftskostnadene.

– Systemet sikrer oss mot legionella i for eksempel sommerferier, noe som gir oss den tryggheten vi vil ha. At vi kan spare energi ved å senke temperaturen på varmtvannsanleggene, er også en bonus som er helt i tråd med kommunens energi- og klimaplan, sier driftssjef Ole Arnold Sørgård i Ørland kommune.

Leverer anlegg nr. 100

– Vi fyller 10 år og leverer samtidig vårt anlegg nr. 100 til Ørland kommune. Den 20. juni inviterer vi til Trøndelags største fagsamling om sikring av trygt vann i offentlige og private bygg, sier daglig leder i Apurgo, Lise Marie Nergaard, initiativtaker til fagsamlingen på Ørland. – Det er særdeles hyggelig når trønderske kommuner har tro på, og investerer i, teknologi utviklet og produsert i Trøndelag.

– Over alt i Norge finnes det bygg med gamle systemer som koster eiere og leietagere unødvendig mange penger i vedlikehold, tapt energi og, ikke minst, bekymringer rundt smittespredning. Nå ser vi at flere og flere i bygg- og anleggsbransjen anerkjenner problemet og etterlyser oppdatert innsikt og kompetanse, sier Nergaard.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB