Spillvarme skal drifte drivhus og fiskeoppdrettsanlegg

Den svenske papirfabrikken BillerudKorsnäs Frövi og selskapet WA3RM ønsker å gjenvinne spillvarme for å drifte et stort drivhus og et fiskeoppdrett på tettstedet Frövi.

Dette melder energinyheter.se ifølge Norsk Fjernvarme.

Planen er at BillerudKorsnäs i Frövi skal benytte spillvarme fra sin virksomhet for å varme opp et stort drivhus som bygges av en ekstern part i tilknytning til selskapets anlegg. Der skal det etter planen også bygges et fiskeoppdrettsanlegg. Det legges opp til å ta vare på, og gjenvinne, regnvann, varme og næring mellom drivhus og fiskeoppdrett. Kjølevannet fra fiskeoppdrettsanlegget er ment å gå tilbake til BillerudKorsnäs.

En intensjonsavtale er undertegnet mellom BillerudKorsnäs og WA3RM. Målet er å få et tydelig beslutningsunderlag i løpet av et år.

Muliggjør sirkulær produksjon

– Vi ser at samarbeidet kan bli en god forretning for alle parter gjennom ressurseffektivitet på flere områder. Det muliggjør også sirkulær produksjon, noe som er helt i tråd med vårt bærekraftsarbeid, sier Ingrid Engström, fabrikksjef i BillerudKorsnäs Frövi og Rockhammar.

Både Lindesbergs kommune og Linde Energi har vært involvert i de innledende samtalene.

Avhengig av ekstern finansiering

Når drivhuset og fiskeoppdrettsanlegget kan være på plass, er for tidlig å si. For at prosjektet skal bli realisert kreves det ca. 450 millioner kroner i eksterne investeringer. Nå starter WA3RM arbeidet med å finne investorer som vil satse lokalt.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB