Strategi for å øke bruk og produksjon av hydrogen

Hydrogen kan spille en viktig rolle i overgangen til det norske lavutslippsamfunnet. Dette gjelder særlig for skip og tyngre kjøretøy.

Dette melder regjeringen.no. Nylig møttes representanter fra hydrogenbransjen, leverandørindustri, forskning, teknologimiljø og ulike organisasjoner i Oslo etter en invitasjon fra Olje- og energidepartementet ) og Klima-og miljødepartementet. De to departementene skal lage en strategi for forskning, teknologiutvikling og bruk av hydrogen i løpet av 2019. De har bedt om innspill fra bransjen.

– Økt bruk av hydrogen vil kutte utslipp av klimagasser og gi ny verdiskapning i Norge. Hydrogen kan erstatte diesel og bensin i tungtransport og skipsfart. Hydrogen er også godt egnet til bygg- og anleggsmaskiner og kan være relevant for deler av prosessindustrien, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Flere norske selskaper, som Asko, Tine, Bring og Felleskjøpet, har bestilt lastebiler som skal gå på hydrogen. I Oslo har Ruter testet ut hydrogenbusser i flere år, og Norges første hydrogen-elektriske ferje skal settes i drift på Hjelmelandsambandet i Rogaland i 2021.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB