Triangulum-prosjektet mottok pris i Kina

Triangulum-prosjektet i Stavanger mottok fredag pris som ”Framtidsrettet by”. Prisen deles ut til byer som har vist at de tør å være ledende på å teste ut nye, bærekraftige løsninger.

På plass i Stavangers kinesiske vennskapsby, Ningbo, for å motta prisen, er Gerd Seehuus, lokal koordinator for Triangulum Stavanger, prosjektleder Per E. Fjeld fra Lyse AS og professor Chunming Rong fra UiS. Dette melder greaterstavanger.com

– Dette er en viktig anerkjennelse for Stavangers partnerskap og viser at samarbeid på tvers av offentlig- og privat sektor og akademia er nødvendig for å løse utfordringene i byene. Et prosjekt som Triangulum er svært lærerikt og verdifullt for samarbeidspartnerne, byen og hele regionen, sier Seehuus.

– At Stavanger får pris som framtidsrettet by, passer godt inn i byens visjon om å gå foran og skape framtiden sammen, og det er gledelig å se at vi gjennom å løse komplekse arbeidsoppgaver på en integrert måte, viser nettopp det, understreker Seehuus. 

Om Triangulum

I oktober 2014 fikk Stavanger status som europeisk fyrtårnby sammen med Eindhoven og Manchester gjennom det ”Horisont 2020”-finansierte Triangulum-prosjektet. Fyrtårnbyene i Triangulum skal integrere energi, mobilitet og IKT i nye løsninger som ikke har vært vist tidligere.

I dag består Triangulum av tjueto partnere, hvor fem av disse utgjør det lokale partnerskapet i Stavanger.

De lokale partnerne er Stavanger kommune, Lyse AS, Rogaland fylkeskommune, Universitetet i Stavanger og Greater Stavanger. Sammen skal partnerne demonstrere ”first-of-a-kind”- løsninger som bidrar til å svare på EUs 7 uttalte samfunnsutfordringer.

Mer om Triangulum prosjektet, her!

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB