Vil produserer 183 GWh mer med kraftigere vindmøller

Fosen Vind har besluttet å installere nye, kraftigere vindmøller enn opprinnelig planlagt i de tre vindparkene som ferdigstilles i 2020. Det gir økt kraftproduksjon, uten at negative virkninger blir større.

Nye, mer effektive vindmøller er kommet på markedet siden Fosen Vind besluttet å bygge ut for to og et halvt år siden. Mens 3,6 MW-turbiner er installert i Roan vindpark i år og skal på plass i Hitra 2 og Storheia vindpark neste år, vil selskapet installere 4,2 MW-turbiner i de tre siste vindparkene.

Turbinstørrelsen økes til 4,2 MW i vindparkene på Harbaksfjellet, og Kvenndalsfjellet i Åfjord kommune og i Geitfjellet vindpark i Snillfjord kommune. Samlet er effektøkningen på 56,4 MW. Det tilsvarer størrelsen på den eksisterende vindparken på Hitra. Den økte, årlige kraftproduksjonen er beregnet til 183 GWh.

– Kraftigere turbiner gir større kraftproduksjon, uten at de negative virkningene for miljø og samfunn blir større. Derfor er vi glade for å kunne gjøre dette i de tre siste vindparkene våre, sier Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind.

I Kvenndalsfjellet vindpark vil den økt effekten medføre at antallet turbiner i parken reduseres fra 28 til 27. I de to andre opprettholdes antall turbiner, 30 på Harbaksfjellet og 43 på Geitfjellet. I disse vindparkene vil turbinene få større rotordiameter, 117 meter på Harbaksfjellet og 136 meter på Geitfjellet.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB