Bedriftsnettverk har spart 150 millioner i strømutgifter

Tafjord EnergiArena har gjennom ti år spart bedrifter for 150 millioner kroner i strømutgifter. Nylig feiret bedriftsnettverket 10-årsjubileum.

Tiårsjubileet og gode resultater ble feiret med jubileumsmiddag i Atlanterhavsparken, der det også ble delt ut pris til årets Tafjord EnergiArena-bedrift.

Dette melder Tafjord.

Bedriftsnettverket har over hundre medlemsbedrifter. Noen har vært med siden starten, og flere har kommet til etter hvert. Bedriftene får nettverk og kunnskap, tips om energisparing og energiledelse i bedriftene. Det er både klimavennlig og vennlig mot økonomien.

Camilla Blom er leder for Tafjord EnergiArena. Hun forteller at det er gjort en gjennomgang av hva medlemsbedriftene har spart siden nettverket ble startet for ti år siden.
– Den økonomiske gevinsten var på 150 millioner kroner, og når disse bedriftene bruker mindre strøm, blir mer av den fornybare energien tilgjengelig for andre. Slik er verden også spart for 110 tonn CO2-utslipp, sier hun.

Men Tafjord gir seg ikke med dette. Automatisering og kunstig intelligens blir nå tatt i bruk for å finne nye områder å effektivisere og spare strøm. Og i høst starter Tafjord EnergiArena opp med bransjenettverk.– Slik håper vi å lære av hverandre og spare enda mer, sa konsernsjef Erik Espeseth under jubileumsmiddagen.

NTNU-professor og energientusiast Johan Hustad holdt foredrag der han tok fram både den økonomiske nytten av energieffektivisering og effekten for miljøet. Han viste til at bedriftene i Tafjord EnergiArena hadde sparte miljøet for CO2-utslipp tilsvarende halvparten av den CO2-en som verden til nå har greid å lagre.

– Og mens de som lagrer bare har tapt penger, har dere tjent penger på å slippe ut mindre gjennom å forbruke mindre og å gå over til fornybar energi.

Hustad pekte på utfordringene med det økende behovet for energi samtidig som man har behov for klimakutt, men han har tro på at i samspillet mellom næringslivet og kunnskapsmiljøene, så vil man finne nye løsninger og nye muligheter.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB