Danske butikker kan spare 249 millioner ved å skifte til LED

Danske detaljhandler kan på landsplan spare 249 millioner kroner og 53 000 tonn CO2 over sju år ved å skifte til LED-belysning. Et flertall av butikkene ønsker å skifte til LED.

Dette melder det danske Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. I 2016 og 2017 har flere enn hver tiende av Danmarks små og mellomstore detaljforhandlere hatt besøk av Energistyrelsens kampanje ”Mindre strøm, mer bunnlinje”. Besøkene har avdekket at butikkene ved å bytte ut lyskildene sine til LED kan spare 249 millioner kroner og 53 000 tonn CO2-utslipp over sju år.

– Dette er et godt eksempel på at mange bekker små kan bli til en stor å. Mer energiriktige lyskilder kan redusere CO2-utslippene samtidig som butikkene sparer penger, sier den danske energi-, forsynings- og klimaministeren Lars Chr. Lilleholt.

29 prosent av virksomhetene som fikk besøk av energimyndighetene, kontaktet etter kampanjen en elektriker, installatør eller lysleverandør for å skifte ut belysningen til LED. Ytterligere 24 prosent overveier å søke rådgivning om utskiftning av belysningen.

Finansiering er den største barrieren for de små butikkene, men åtte av ti vurderer det som sannsynlig eller meget sannsynlig at de vil velge LED neste gang de må bytte belysning i butikken.

– Energistyrelsens kampanje viser at det er mye å tjene på å skifte til LED i detaljhandelen, og at butikkbesøkene sammen med kostnadsberegningene har gitt butikkene mot til å gå energiforbruket etter i sømmene. Noe jeg håper de vil fortsette med – også på andre områder enn belysning, sier energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Publisert: 7.9. 2017

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB

Admin